Blokpauzes nemen doe je zo

29/05/2018

Als student zal volgend scenario redelijk bekend in de oren klinken: de zon schijnt, mensen zitten in de tuin of op een terrasje terwijl jij daar zit met die stapel boeken en cursussen op je bureau. Je kent het wel, die lastige examenperiode staat alweer voor de deur. Maar het is ook belangrijk om af en toe eens pauze te nemen. Hoog tijd voor enkele leuke tips om je blokpauze op een originele manier in te vullen.

Series

Akkoord, series kunnen heel verslavend zijn, dus misschien is het kijken van een serie niet voor iedereen de juiste manier om die pauzes in te vullen. Onderstaande suggesties zijn dan ook series met korte afleveringen van 20 minuten, ideaal om een korte pauze te nemen dus.

  • Brooklyn Nine-Nine is een komische politieserie en telt ondertussen vijf seizoenen. Het verhaal draait rond het fictionele 99ste district van de New Yorkse politie en focust op de verschillende rechercheurs en hun nieuwe commandant. Sommige acteurs zal je misschien wel herkennen: Andy Samberg is bijvoorbeeld zanger bij The Lonely Island, bekend van het nummer ‘I just had sex’. Terry Crews speelde dan weer mee in films zoals The Expendables.
  • Scrubs is een originele ziekenhuisserie van negen seizoenen. Hoofdpersonage J.D. is dokter in opleiding en vertelt over zijn dagelijkse ervaringen in het ziekenhuis. Je hoort vaak zijn gedachten die verborgen blijven voor zijn collega’s, waardoor de serie een interessante invalshoek krijgt.
  • In How I met your mother vertelt Ted Mosby aan zijn kinderen hoe hij hun moeder ontmoet heeft. Negen seizoenen lang volg je Ted en zijn beste vrienden terwijl hij op zoek gaat naar zijn ideale vrouw. Deze grappige serie is ideaal om even te ontsnappen aan al die dikke cursussen.

(lees verder onder de foto)

Games

Ook het spelen van een videogame kan voor heel wat afleiding zorgen. Heb je even genoeg van het blokken? Misschien zijn deze games dan iets voor jou.

  • Fortnite is een shooter die je in derde persoon speelt. De Battle Royale-modus is gratis en kan op mac, Windows, PS4 en Xbox One gespeeld worden. Sinds april bestaat er ook een mobiele versie, voorlopig enkel beschikbaar voor iOS. Hoe werkt het nu precies? Spelers worden gedropt op een eiland en moeten proberen te overleven. Het speelveld wordt steeds kleiner, dus op een bepaald moment zal je sowieso wel iemand tegenkomen. Omdat de map zo klein is, kan je muren, vloeren en valstrikken bouwen ter verdediging. De speler die als laatste overblijft, wint de match.
  • Onlangs kwam er een nieuwe God of War uit, exclusief voor PS4. In dit achtste spel van de God of War-serie kruip je opnieuw in de huid van Kratos, de voormalige Griekse god van de Oorlog. Volg Kratos en zijn zoon Atreus doorheen dit unieke spel dat heel wat elementen uit de Noorse mythologie bevat. Toegegeven: God of War is misschien niet de beste keuze voor een korte blokpauze, want deze game heeft heel wat uren spelplezier in petto. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als tweede zit.
  • Hearthstone is een gratis digitaal kaartspel, gebaseerd op het Warcraft-universum. Kies een personage, stel je kaartdeck samen en spelen maar. Je kan oefenen tegen een computergestuurde tegenstander, maar ook een match spelen tegen andere spelers. Elke kaart heeft een uniek doel. Zo kan je bijvoorbeeld een kaart van je tegenstander transformeren in een schaap. Een match duurt ongeveer 20 à 30 minuten. Een perfecte time-out van het blokken dus.

(lees verder onder de foto)

Screenshot

Podcasts

De laatste jaren zijn podcasts steeds populairder geworden. Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een podcast over. Criminologie, psychologie, geschiedenis, komedie, griezelverhalen… het zijn slechts enkele voorbeelden. Je kan gelukkig heel wat podcasts vinden die korte afleveringen bevatten. Ideaal als je eens een halfuurtje pauze wil nemen. Hieronder kan je alvast enkele suggesties vinden, maar Google kan je ook verder op weg helpen.

  • Lore is een tweewekelijkse podcast die focust op de duistere kant van geschiedenis. Presentator Aaron Mahnke gaat steeds op zoek naar interessante folklore uit alle hoeken van de wereld. Als je graag verhalen hoort over vampieren, weerwolven, geesten, bijgeloof, mythes en legendes, dan ben je bij deze podcast aan het juiste adres. Mahnke slaagt er heel goed in om je te doen twijfelen aan alles wat je hoort. Is het nu echt of niet?
  • Greg en Vanessa brengen iedere maandag een nieuwe aflevering van Serial Killers. De naam is vrij duidelijk, ze bespreken iedere week een seriemoordenaar. Bekende namen zoals Jack the Ripper, maar ook minder bekende moordenaars zoals The Ken and Barbie Killers worden stuk voor stuk onder de loep genomen. Interessant aan deze podcast is de psychologische invalshoek: wat drijft mensen tot het plegen van een moord?
  • Voert de Amerikaanse overheid geheime experimenten uit? Was de dood van prinses Diana een ongeluk of niet? Dit zijn slechts enkele vragen waarop podcast Conspiracy Theories een antwoord probeert te formuleren. Laat je meevoeren door Molly en Carter in hun zoektocht naar de waarheid achter de samenzwering.

(lees verder onder de foto)

Sport

Het is je misschien al opgevallen, maar het lijstje bevat tot nu toe niet echt een fysiek uitdagende pauze. Vandaar dat sport ook een plaatsje moet krijgen. Ga tijdens je pauze even naar buiten om een stukje te wandelen of te fietsen. Heb je wat langer tijd? Zwemmen is dan zeker een optie. Of haal je oude inline skates of skateboard nog eens boven. Doe maar eventjes zot, zodat je die dikke boeken op je bureau even vergeet.

Liever een korte, maar pittige pauze? Dan is de 7 minute workout misschien iets voor jou. Deze gratis app biedt een full body workout aan van 7 minuten. Je kan later ook andere workouts ontgrendelen of zelf eentje opstellen die het best bij je past. Natuurlijk heeft deze app niet hetzelfde effect als een uur sporten in de fitness, maar het is wel een leuk extraatje. En het is ook nog eens ideaal als je tijdens de blokperiode wat minder tijd hebt.

(lees verder onder de foto)

Lees ook

Brenda Jaminé

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.