Blueberry Hill moet wijken voor vastgoedproject

11/04/2018

Sinds het pand van klimclub Blueberry Hill in maart dit jaar een nieuwe eigenaar kreeg, zijn er plannen om er appartementen te bouwen. Dat betekent natuurlijk dat de klimmuur, de speleobox, het avonturenparcours en alle andere activiteiten niet langer kunnen doorgaan in de Oudenaardsesteenweg.

Het zijn al bewogen dagen geweest voor Koen Demuynck, voorzitter van Blueberry Hill in de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk. Op verschillende nieuwssites verschenen artikels over de dreigende verhuis, wat voor heel wat media-aandacht zorgde.

Nieuwe locatie

Momenteel huurt Koen het gebouw, maar omdat de nieuwe eigenaar er een wooncomplex van wil maken, krijgt de huurovereenkomst geen vervolg. Gelukkig zijn ze al twee jaar op zoek naar een nieuwe locatie voor het ‘boulderen‘, een discipline in het klimmen die heel populair is bij jongeren. Op die manier kunnen ze meteen al hun activiteiten mee verhuizen. Waarheen, dat ligt nog niet vast.

Massale steun

Koen is enorm verrast door de massale steun die hij krijgt van de leden van de klimclub. Steun in de vorm van onder andere een petitie. “De leden hadden mij hiervoor om toestemming gevraagd”, vertelt hij. Petities zijn niet meer wat ze geweest zijn, want dankzij de sociale media kan het enorm snel gaan. Op één dag tijd werden er meer dan 1000 handtekeningen verzameld.

Daarnaast krijgt hij ook tal van tips over mogelijke locaties: “Ik heb al een drietal interessante contacten gelegd, het is gewoon belangrijk dat ik locaties blijf bezoeken.” Koen blijft dus zeker niet bij de pakken zitten.

Ook stad Kortrijk helpt mee

Schepen van Ruimtelijke Ordening Wout Maddens heeft aangegeven dat de stad actief meezoekt is naar een nieuwe locatie. Hij erkent het belang van de klimclub, omdat het belangrijk is dat het sportaanbod in Kortrijk zo groot mogelijk blijft. Daarom hoopt het stadsbestuur dat Blueberry Hill toch zeker in de regio blijft.

Passie voor het klimmen

Hoe kom je nu in godsnaam op het idee om een klimclub te beginnen? Bij Koen was het zijn passie voor klimmen. “Als jong mannetje al ging ik mee met mijn ouders naar de Alpen, waar ik mensen met allerhande materiaal de bergen zag trotseren”, herinnert hij zich. Het duurde niet lang voor hij zelf cursussen begon te volgen en toen hij zestien jaar was, was zijn passie geboren.

“Als je van je hobby je beroep kunt maken, is dat een droom die werkelijkheid wordt.”

Jelle Hackx

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.