Boeken ontlenen kan terug in tijdelijke afhaalbib

06/04/2020

Vanaf dinsdag 7 april kunnen er terug boeken ontleend worden uit de bib. De centrale afdeling van de bibliotheek gaat aan de slag met een afhaalservice, waarbij boeken gereserveerd worden via de website of via telefoon.

Elke dag kunnen boeken worden afgehaald tussen 10 en 18 uur. Leden moeten de boeken wel op voorhand online of telefonisch (elke werkdag tussen 10 en 16 uur, 056 27 75 00) reserveren. Via die reservering kiezen leden maximum vier items en kunnen ze ook aangeven of ze bij voorkeur in de voor- of namiddag langskomen. Via een bevestigingsmail kom je het concrete tijdslot waarop je je boeken kan ophalen te weten.

Door te werken met deze vaste tijdsloten wordt vermeden dat meerdere mensen tegelijk langskomen of dat er een wachtrij zou ontstaan. Al het materiaal dat wordt teruggebracht, wordt ook 72 uur in quarantaine geplaatst voor het terug kan worden uitgeleend. Al deze maatregelen kaderen in de bestrijding van het verspreiden van het coronavirus. Dit initiatief is voorlopig enkel geldig in de centrale bibliotheek en zal na twee weken geëvalueerd worden.

Lees ook:

Emilie De Clerck

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.