Boiten met hoofdtelefoon op: Stille Disco neemt Akademy over

25/03/2019

Nachtclub Akademy krijgt op zaterdag 6 april Stille Disco over de vloer. Dat is een Nederlandse organisatie gespecialiseerd in silent disco-feestjes. “Voldoende hoofdtelefoons, meerdere dj’s en een leuke locatie. Meer hebben we niet nodig om er een unieke clubavond van te maken”, zegt oprichter Alwin Beumer.

Bezoekers zullen in Akademy de keuze krijgen tussen drie audiokanalen: muziek uit de jaren ’80, ’90 en pop – house, funk en disco – hiphop, urban en African. Met een hoofdtelefoon kunnen ze onbeperkt switchen van het ene naar het andere kanaal, de kleur van de oorschelpen geeft aan naar welk genre iemand luistert. Alwin Beumer: “Achter de draaitafels staat altijd een mix aan bekende dj’s en lokaal talent. Het is ook leuk om Nederlandse dj’s de kans te geven om in België op te treden en omgekeerd.”

Op naar de parking

Stille Disco is al een tijdje actief in Antwerpen maar doet de komende maanden voor het eerst ook andere Vlaamse centrumsteden aan. Kortrijk is de eerste in het rijtje, daarna volgen Hasselt, Brussel en Gent. “Ook Leuven staat op ons verlanglijstje”, legt Beumer uit. “Het publiek is hier meegaander dan in Nederland, het gaat er allemaal wat meer relaxed aan toe.”

“Echte aanrader”

Volgens Stille Disco draait het om meer dan de keuze tussen verschillende muziekgenres. Alwin Beumer: “Silent disco-feestjes zorgen vaak voor een gevoel van verbondenheid bij de bezoekers, zeker bij de mensen die naar hetzelfde genre luisteren. Het publiek danst dichter bij elkaar en zingt luider mee dan anders. Het levert soms echt hilarische taferelen op.”

Voor een ticket betaal je 10 euro. Koop je een ticket samen met drie vrienden? Dan is de totaalprijs 36 euro. Groepen van 10 personen betalen dan weer 80 euro.

Stille Disco XL ★ Paradiso ★ Tweede Kerstdag!

Stille Disco XL ★ Paradiso ★ Tweede KerstdagDansen jullie mee met kerst? <3Tickets ↳ bit.ly/TicketsTweedeKerstdag

Geplaatst door Stille Disco op Woensdag 12 december 2018

 

Pics by Stille Disco

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.