‘Bolwerk komt met nieuw festival’ en nog 5 andere festivalnieuwtjes

05/02/2019

Hoewel de winter nog volop in het land is, ontwaken veel festivalorganisatoren stilaan uit hun winterslaap. Dit zijn de laatste Kortrijkse festivalnieuwtjes.

Borderland Festival

Vzw Bolwerk organiseert op zaterdag 22 en zondag 23 juni een festival dat mensen uit Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk moet samenbrengen. Vandaar de naam Borderland Festival. “De muzikale programmatie vormt de kern en wordt ingevuld met beloftevolle maar niet noodzakelijk bekende bands uit de drie regio’s die de link leggen tussen muzikale tradities en de wereld van vandaag”, legt Joachim Wannyn van Bolwerk uit. Het festival zal plaatsvinden op de site van de creatieve vzw in de Spinnerijstraat in Kortrijk.

Het initiatief komt van het jong artistiek collectief On the Roof (Gent-Kortrijk), dat bruggen wil bouwen tussen muzikale tradities en de wereld van vandaag vanuit een maatschappelijke motivatie om mensen samen te brengen rond actuele thema’s.

TEXtival

Op 28 april, wordt voor de 7de keer TEXtival georganiseerd in en rond de Vetex gebouwen. Je mag je verwachten aan kunst (ARTopia), muziek en kinderanimatie. het festival valt ook samen met de rommelmarkt, die georganiseerd wordt in samenwerking met de buurtwerking van het OCMW.

Het festival streeft ervoor om een zo laagdrempelig mogelijk festival te zijn. Ze willen zich dan ook niet wagen aan 1 genre. Alle genres zijn er welkom. Zo traden vorig jaar Samoerai en Definitivos er op.

Bockor Rock verlaat Schouwburgplein

Het festival gaat niet langer door op het Schouwburgplein tijdens de Sinksenfeesten en verhuist naar het park in het centrum van Wevelgem. Het team achter Bockor Rock, Oink Events, speelt daarmee in op het aflopende contract met stad Kortrijk. En naar verluidt zou het stadsbestuur op zoek zijn naar een andere invulling op het Schouwburgplein. Dat zeggen organisatoren Henri De Roo en Kain Lin Pei in Het laatste Nieuws.

Tijdens het weekend van vrijdag 23 augustus zal je in het park van Wevelgem kunnen genieten van Bockor Rock 2.0.

Bedankt Stad Kortrijk voor de vele kansen en de samenwerking tijdens Sinksen Kortrijk!

Geplaatst door Bockor Rock op Vrijdag 1 februari 2019

 

Jazz Cats

Op zaterdag 30 maart presenteren Parkjazz en de muzikale partners Muziekcentrum Track, Wilde Westen, muziekcafé Pand.A en Conservatorium Kortrijk een nieuw jazzfestival in Kortrijk: Jazz Cats! De headliners zijn met Hypnotic Brass Ensemble en Colin Stetson (saxofonist bij Bon Iver en Arcade Fire) alvast niet min. Muziekcentrum Track is voor de gelegenheid het festivalterrein van dienst. Tickets zijn te koop via www.jazzcats.be.

Vis in de leie

Wevelgem bruist! Vijf gepassioneerde twintigers uit Kortrijk, die zichzelf Bakvis noemen, organiseren op vrijdag 8 maart hun eerste festival in JC Ten Goudberge in Wevelgem. Het festival kreeg de naam ‘Vis in de Leie’, als eerbetoon aan Johny Turbo. “We kozen deze naam omdat we willen aantonen dat er nog wel degelijk vis in de Leie zit”, klinkt het bij Bakvis. De bands The Lit Life’s Death, Delver, Mamut en Page Down mogen de aftrap geven van dit gloednieuw festival. Cis Deman, de gitarist van Stake (vroeger Steak Number Eight) zal de afterparty verzorgen.

Festival Begijnhofpark?

Ook Road Rock neemt afscheid van het Schouwburgplein, en trekt naar het Begijnhofpark op zaterdag 31 augustus. Naast enkele mooie namen zoals The Van Jets en Daan zullen drie opkomende rockbands strijden voor de titel Road Rock 2019. Tijdens de Sinksenfeesten wordt beslist wie die drie plaatsjes verdient, schrijf je alvast hier in. De winnaar krijgt maar liefst 3.000 euro aan materiaal en een professionele opname van een single in de studio van Catharsis Productions in Izegem!

Ready, set, rock on! De inschrijvingen voor Road Rock 2019 zijn geopend. Opkomende rockbands uit Vlaanderen kunnen zich…

Geplaatst door Road Rock op Vrijdag 1 februari 2019

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.