Brake-Outers maken eigen radioprogramma!

13/08/2020

Jochen, Evelyn, Fisseha en Tomas zijn vier jongeren die het Brake-Out traject in Gent volgen. Tijdens hun zomervierdaagse leerden zij, samen met Quindo, hoe ze volledig zelfstandig hun eigen radioprogramma konden maken. Zij kozen voor een programma gecentraliseerd rond cultuur.

Brake Out is een 3-jarig traject voor jongeren met een verstandelijke beperking of een andere cognitieve ondersteuningsnood. Het project focust op het ontwikkelen van talenten, de wereld ontdekken en je eigen vleugels spreiden. De organisatie wil ook inzetten op het verruimen van het netwerk en de vriendengroep van de jongeren, want dromen realiseer je niet alleen.

Het traject voorziet in de zomermaanden verschillende inleefweken waarin de grenzen echt verlegd worden. Zaken zoals keuzes maken en nieuwe dingen durven staan centraal tijdens deze intensieve leermomenten. Tijdens de laatste inleefweek werd er samen met Evelyn, Fisseha, Tomas en Jochen gewerkt aan een eigen radioprogramma.

Ze leerden o.a. presenteren, de techniek van een radiostudio en hoe je een redactie vormt. Iedereen koos voor een onderdeel waar ze geïnteresseerd maar nog niet uiterst bedreven in waren. Op die manier hanteerden ze één van de centrale thema’s van de inleefweek: nieuwe dingen durven.

De Brake-Outers kozen voor een radioprogramma met het thema cultuur. Cultuur betekent namelijk heel veel voor elk van hen. Zo bespraken ze o.a. een dansvoorstelling, hielden een quiz EN gaven ze tips hoe je aan cultuur kunt doen in tijden van Corona.

Benieuwd naar hun radioprogramma? Je kan het hier integraal beluisteren!

Bo Slambrouck

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.