Breng een bezoekje aan ‘Het Pakhuis’, het online jeugdhuis voor jongeren

01/02/2021

Alle cafés en restaurants zijn op dit moment gesloten, maar ook alle jeugdhuizen zijn dicht. Jordy Spyt van jeugdhuis Jakkedoe merkte dat veel jongeren zich daardoor eenzaam voelden en kwam met een oplossing. De Kortrijkse student sociaal cultureel werk startte met ‘Het Pakhuis’, een gloednieuw online jeugdhuis.

Het Pakhuis is gegroeid uit de nood van eenzaamheid bij jongvolwassenen tijdens deze moeilijke periode. Daarom bieden Jordy en de andere initiatiefnemers een volledige jeugdhuis ervaring aan, maar dan online. Ze doen er online workshops, waarbij alle benodigdheden naar de deelnemers worden opgestuurd. Daarnaast organiseren ze ook online feestjes en events. Voor dat project maken ze gebruik Discord, een computerprogramma dat eigenlijk super populair was bij gamers. Jordy maakt gebruik van het platform omdat je het kan onderverdelen in verschillende ruimtes.

De centrale hub van het jeugdhuis is de bar, daar kan je een babbel slaan met andere jongeren. Je kan er ook gamen of bordspelletjes spelen in de gamingzetel. Leden kunnen elkaar ook creatief inspireren in het open atelier en studenten kunnen er samen studeren.

Alexander Ballekens belde afgelopen weekend met Jordy. Dat interview vind je hieronder terug!

 

Quindo · Interview – Jordy Spyt over ‘Het Pakhuis’, een online jeugdhuis – door Alexander Ballekens

Iedereen is welkom in Het Pakhuis, de Discordserver vind je hier terug!

Alexander Ballekens

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.