Brihang verovert hart en ziel in De Kreun

27/12/2017

‘Gie peist rappertje van dat niveau, jis van Knokke-Heist en krijgt zeker alles van z’n pa cadeau…’ Woordkunstenaar Brihang kwam, zag en won alle muzikale harten in De Kreun. Dankzij zijn langverwachte debuutplaat zolangmogelijk en uitgekiende live-performance is de doorbraak eindelijk een feit. 

De sympathieke rapper uit Knokke-Heist opende met Slag 13, een eerder rustig nummer. Geen knaller om mee te beginnen dus. Daarna volgde Te Groot, een nummer dat het publiek al heel goed kent en bijgevolg volledig meerapte. Ondanks de ontelbare muzikale lagen en woordspelingen, de specialiteiten bij uitstek van Brihang. 

Authenticiteit als handelsmerk

De woordkunstenaar was volledig zichzelf op het podium. Geen sprake van een typetje, gelukkig maar. Het plaatje paste perfect, net zoals de bescheidenheid in zijn muziek. “BRIHANG, IK HOU VAN JOU!”, riepen en dachten verschillende bezoekers in koor. Wanneer hij iets a capella bracht of zijn show aan elkaar rijgde met bindteksten was het muisstil. Iedereen genoot oprecht van de avond.

Leuk extraatje

Eerlijk gezegd, gastartiesten zijn vaak overbodig. Maar de artiest die Brihang had meegebracht naar Kortrijk was duidelijk een uitzondering op die regel. D. Meeuws kwam het podium op voor Verse Lakens en Metro Boulot Dodo. Twee totaal verschillende rappers die elkaar naar een hoger niveau tillen. De agressievere stijl van D. Meeuws past uitstekend bij de rust van Brihang.

Totaalpakket

De West-Vlaamse rapper weet steeds opnieuw te verrassen door zijn nummers nieuw leven in te blazen, met bijhorende mimiek. Wat zijn intro’s betreft, is hij de koning van de subtiliteit. Bovendien kan hij ook als comedian uit de voeten, vooral tijdens zijn bindteksten. En ook daarbij loert die gewaardeerde authenticiteit om de hoek.

De woordkunstenaar probeerde bijvoorbeeld zijn publiek beter te leren kennen aan de hand van zijn humor: “Mijn vrienden van Knokke-Heist staan daar, maar tegenwoordig woon ik in Brussel.” “SCHAAAARBEEEEEEK!”, schreeuwde iemand uit het publiek. “Shit, jullie weten mij echt wonen of wat?”, antwoordde Brihang.

Hoge toppen

Een van de hoogtepunten was het moment waarop de intro van Morsen begon te spelen en De Kreun zowaar het epicentrum van een kleine aardbeving werd. Ook de fameuze ladder waarop Brihang graag zijn concerten op hoog niveau afsluit was aanwezig. Toegegeven, je moet al onder een steen leven om die ladder niet te kennen. Misschien hét moment voor een sponsorcontract met Gamma?

Pictures by Lien Wevers

Leen De Schutter & Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.