Broos Claerhout (27) neemt roer over bij Quindo

15/07/2019

Het Kortrijkse medialab Quindo heeft een nieuwe coördinator beet. De 27-jarige Broos Claerhout leidt vanaf september de spin-off van Howest in goede banen.

De Kortrijkzaan was vijf jaar actief als jeugdwerker bij Quindo vzw en nam begin 2019 verlof zonder wedde. Ook als stagiair en vrijwilliger passeerde hij de revue. Die ervaring was een van zijn grote troeven tijdens de sollicitatieprocedure. “In die vijf jaar zag ik de organisatie groeien en leerde ik met verschillende collega’s en coördinatoren samenwerken”, legt Broos Claerhout uit. De huidige coördinator, Alexander Deweppe, gaat op 1 september aan de slag bij de opleiding ‘Digital Arts and Entertainment’ van Howest.

(lees verder onder de foto)

Door en voor jong Kortrijk

Broos is van opleiding sociaal werker en bouwde de Project Respect-werking van het medialab uit. Onder het motto ‘door en voor jong Kortrijk’ wil de toekomstige coördinator op de ingeslagen weg verdergaan, maar ook inzetten op professionalisering. Broos Claerhout: “Vrijwilligers zijn dé kern van het medialab, alles staat of valt met de poule en hun engagement. Daarnaast willen we vollen bak focussen op de professionalisering van onder andere de sociale methodieken, en zorgen dat we relevante informatie op een innovatieve manier kunnen blijven aanbieden.”

Bekijk hieronder de kortfilm ‘BANG’, een van de laatste wapenfeiten van Broos als jeugdwerker bij Quindo vzw. Dat belooft!

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.