Brussels-Kortrijkse WLAZLO stelt nieuwe single Halfway voor

12/11/2020

Op de vooravond van lockdown 2.0 bracht de Brussels-Kortrijkse band WLAZLO een nieuwe single uit. Het nummer heet Halfway en is de opvolger van hun debuutsingle Footprints. We mogen begin 2021 ook nog nieuwe muziek van de band verwachten.

WLAZLO bracht afgelopen week een tweede single uit. Na het succes van Footprints is de band nu volledig terug met Halfway. Het nummer gaat over het verlangen om een impact te hebben op de wereld en elkaar. Als je van beide kanten moeite doet om iets te doen slagen, dan kom je elkaar in het midden tegen, vandaar ook de titel Halfway.

De band verwerkt poëzie in een ritmisch jasje. Frontman Mattijs Deraedt, afkomstig uit Kortrijk, vertelde dat hij het altijd al leuk vond om muziek te maken op die manier, maar dat was vroeger een moeilijke opgave. ‘Toen we vorig jaar een nieuwe bassist verwelkomden, lukte dit opeens wel, want hij was ook al bezig met zulke demo’s’, vertelt hij. ‘Ik heb mijn teksten op zijn muziek gezet en dit kwam eruit!’ Deze single is een voorproefje voor meer nieuwe muziek, begin 2021 komt hun eerste EP uit. Door de nieuwe coronamaatregelen kunnen de mannen nu niet opnemen in de studio, maar ze hopen hun EP toch te kunnen uitbrengen op het geplande moment.

Mattijs Deraedt vertelde afgelopen zaterdag alles over het nummer in #BALLEKENS. Beluister dat interview hieronder.

Quindo · Interview – Mattijs van WLAZLO over nieuwe single Halfway – door Alexander Ballekens

Het nieuwste nummer van de band, Halfway, kan je hier checken!

 

Lees ook:

Alexander Ballekens

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.