BUDA maakt je warm voor de zomer met gloednieuw ‘Almost Summer’ festival

30/05/2018

Na het End of Winter festival in februari, is het nu tijd voor een Almost Summer festival. Tijdens twee weekends in juni organiseert Kunstencentrum BUDA een gloednieuw zomerfestival. Van 14 tot 17 juni en van 21 tot 24 juni kan je op verschillende locaties op het Buda-eiland genieten van een divers programma met onder meer fluistercinema, dans en film in de tuin. 

Verrassend en divers

Naast de presentatie van de nieuwe werken die gemaakt werden in de BUDA-studio’s, wil de organisatie ook ruimte maken voor ontmoeting. Er is voor iedereen wel iets te beleven. Zo is er bijvoorbeeld ‘Blind Cinema’, waarbij je geblinddoekt naar een film gaat kijken, terwijl 50 Kortrijkse kinderen zo goed mogelijk verslag proberen uit te brengen van alles wat er gebeurt. Je kan ook een kijkje gaan nemen bij Lisa Vereertbrugghen, Belgische danseres en choreografe, of bij performancekunstenaar Miet Warlop, die voor de eerste keer een voorstelling voor kinderen heeft gemaakt.

Samenwerking met Rijsel

In het kader van dit zomerse festival slaat BUDA de handen in elkaar met het Rijselse kunstenfestival Latitudes Contemporaines. Het publiek krijgt zo de kans om enkele voorstellingen in Rijsel bij te wonen. Omgekeerd zal er ook publiek uit Noord-Franrijk naar Kortrijk komen om een paar performances mee te pikken.

Alle voorstellingen vinden plaats in Budascoop, Budatoren of Broelkaai 6, al dan niet in de tuin. Het programma vind je terug op www.budakortrijk.be.

Brenda Jaminé

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.