Burgerbudget, stemmen kan nog!

23/03/2022

Nog tot 31 maart kan je ‘Het Burgerbudgetgame’ spelen. Elke inwoner van Kortrijk ouder dan 16 jaar kan online stemmen op verschillende projecten en zo een burgerbudget verdelen over 41 projecten die elk maximum €50.000 kunnen binnenhalen.

Het Burgerbudget is een budget dat de stad ter beschikking stelt van de inwoners van Kortrijk om creatieve, vernieuwende acties uit te voeren. Uit de 41 projecten die werden ingezonden kan je nu stemmen op je favoriete project. Elke project heeft als doel Kortrijk leefbaarder en aantrekkelijk maken.

Hoe doe je dat?

Ga naar de site van Kortrijk en klik daarna op Burgerbudgetgame. Als eerste moet je je inloggen op de site van Kortrijk, zo weet men vanwaar je komt en hoe oud je bent. Daarna zie je dat je een virtueel budget krijgt van 100.000 euro en met dat budget kan je de verschillende projecten aanduiden die voor jou van Kortrijk een betere stad zouden maken.

De projecten die meer dan 50 stemmen krijgen, gaan door naar de laatste fase van Het Burgerbudget, de Burgerjury. Elke inwoner van Kortrijk vanaf de leeftijd van 16 jaar kan zich kandidaatstellen voor de burgerjury. Deze jury zal dan geloot worden en kiest de uiteindelijke winnaars.

Neem dus zeker een kijkje bij ‘Het Burgerbudgetgame’ en stem mee voor een aangenamere en leefbare stad!

Musette Bicyclette

Eén van de projecten konden wij alvast interviewen. Musette Bicyclette, een mobiele sociale kruidenier, trekt met cargobikes de wijk in. Groenten of andere levensmiddelen worden tegen een kleine bijdrage of volledig gratis aangeboden. Voedselpakketten of maaltijden worden aan huis geleverd voor mensen die moeilijk te been zijn.

Met de kitchenette gaan ze naar lokale pleintjes, parken of straatfeesten om (samen) eten te bereiden. Door te werken met voedseloverschotten gaan ze voedselverspilling tegen én blijven ze betaalbaar. Meer ontdekken over Musette Bicyclette? Check het interview hieronder!

Quindo · Burgerbudgetgame – Musette Bicyclette – 22 maart 2022

Helena Vuylsteker

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.