Busstation verhuist

01/09/2017

Het Stationsproject Kortrijk brengt vanaf vrijdag 1 september enkele veranderingen met zich mee voor het busstation. De perrons worden heringericht om de plaats van de bouwwerken in de Tolstraat en de Zandstraat vrije te maken. De bussen zullen verspreid worden over 4 vervangende busterminals rond het station van Kortrijk.

Nieuwe haltes

Vanaf vrijdag 1 september vertrekken de bussen met een bestemming in het noorden van de stad (Bissegem, Heule, Kuurne…) vanop het Stationsplein of de Doornikselaan. De meeste bussen met bestemming ten zuiden van de stad (Bellegem, Rollegem, Zwevegem…) vertrekken aan de Minister Tacklaan aan de uitgang van het station en in de Minister Tacklaan ter hoogte van de tunnel Doorniksewijk.

DeLijnStationsprojectKortrijkDe haltes Spoorweglaan, Graanmarkt en Robbeplein zullen tijdens de werken niet meer bediend worden door een aantal lijnen. Verder verhuist ook de Lijnwinkel eind september.

Geplande werken

De rioleringswerken in de Tolstraat gaan van start op maandag 4 september. Aansluitend volgt daar de aanleg van bijkomende Shop & Go-plaatsen, taxistandplaatsen en voorbehouden parkeerplaats voor personen met een handicap. Maandag 18 september starten de voorbereidende werken voor de bouw van de ets- en bustunnel. In het voorjaar van 2018 start de bouw van de ondergrondse parking.

Meer info

Wie meer informatie wenst, kan eens langsgaan bij het Infopunt Stationsstraat 13 of de Lijnwinkel. Er is ook een handige folder over de verhuis die je hier kan downloaden.

Picture by Stationsproject Kortrijk

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.