Café 56 valt alweer in de prijzen

26/02/2018

Op zaterdag 24 februari kwam Café 56 als Handelszaak van het Jaar uit de bus tijdens de uitreiking van de Kortrijkse Tower Awards. Vorig jaar werd het danscafé al voor de tweede keer uitgeroepen tot Het Beste Café van Vlaanderen. 

Prijzen in overvloed

De Tower Awards-jury was vol lof over het café van Dieter De Clerq en Gilles Verhaeghe omwille van hun ‘Sand Tropez’-evenement tijdens Sinksen en zomerbar Nuba-R. “Met de awards willen we ondernemend, inspirerend en creatief Kortrijk eens in de bloemetjes zetten. De naam Tower Awards werd gekozen omdat er dan een link is naar de Broeltorens van Kortrijk”, vertellen de organisatoren. Naast ‘Buga’ vielen ook Howest-directeur van de studierichting digital arts and entertainment Kristel Balcaen (Internationalisering), ambtenaar Carine Coigné (Personality Award), Reinhilde Debruyne (Merkwaardige Award), Think Edge (Starter van het Jaar), Kopie Koffie (Beste Innoverend Concept), Tinekesfeesten (Vereniging van het Jaar) en Olivier Vansteenkiste van restaurant d’Oude Burcht (Lekkerste Gerecht) in de prijzen.

Sand Tropez en Nuba-R krijgen vervolg

De uitbaters van Café 56 zijn niet van plan om het vanaf nu rustig aan te doen. “Er komen verbouwingen aan in het najaar. Verder kijken we opnieuw uit naar Sand Tropez en Nuba-R“, aldus zaakvoerder Dieter De Clerq. De zomerbar verhuist naar een andere locatie maar blijft aan de Leieboorden en het evenement tijdens Sinksen ruilt dit jaar het Casinoplein voor het Conservatoriumplein. “We zijn tevreden met hoe het allemaal loopt. Eigenlijk doen we gewoon waar we zin in hebben, het voelt niet echt aan als werken”, besluit Dieter.

Beluister het volledige interview.

Robbe Delespesse

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.