Café Courtrai

Een heel semester lang schuimen tweedejaarsstudenten Journalistiek van de Hogeschool West-Vlaanderen de bekende én minder bekende cafés van Kortrijk af. Onder de noemer Café Courtrai kan je elke week een portret van een café beluisteren.

logo_klein

Den Chips

Het studentencafé Den Chips is voor vele studenten een tweede thuis. Enkelen gaan er nog graag langs tot lang na het einde van hun studententijd. Vader Hans en zoon David Masselis bedienen je er op je wenken. Een reportage van Dylan Vynck.

La Bodeguita Del Medio

Deze week is het de beurt aan La Bodeguita Del Medio. Het café staat bekend om zijn typische Cubaanse sfeer en daarom noemt iedereen het meestal gewoon ‘De Cubaan’. Volgens Chris Sanchez, barverantwoordelijke en eigenaarszoon, is ook de familieband hun grote troef.​

Gainsbar

In de vierde aflevering van Café Courtrai laten we ons onderdompelen in de vele bieren van café Gainsbar. Dat café ontleent niet alleen zijn naam aan de Franse zanger Serge Gainsbourg, maar ook zijn relaxte sfeer en liefde voor het bier. Jasper Verfaillie dronk er een biertje mee met barman Stevie.

De geverfde vogel

We gaan weer op zwier! Maxim gaat langs in de Geverfde Vogel in Kortrijk voor onze caféreeks Café Courtrai.

Het Textielhuis

Voor de tweede aflevering van Café Courtrai ging Nathanja Louage naar Het Textielhuis, één van de oudste cafés in Kortrijk. Zijn geschiedenis keert terug tot ver in de 19de eeuw als lokaal van de textielarbeiders.

Hoochie Coochie 

Anissa Bougrea trok naar de Hoochie Coochie in de Jan Persijnstraat. Deze reportage werd uitgezonden op 2 maart 2015 in Plug-In tussen 19u. en 20u.