Cederique Dujardin: “Promotie naar eerste klasse is mooiste herinnering”

06/09/2018

Het seizoen in eerste klasse is al aan de zevende speeldag toe en KV Kortrijk staat momenteel op de dertiende plaats. Cederique Dujardin, voorzitter van de KVK-supportersfederatie, kwam langs voor een stand van zaken.

Sinds 1995 supportert Cederique Dujardin vanop de zijlijn voor ‘zijn’ Veekaa, zowel in de beker als in de competitie. In de Croky Cup moet KV Kortrijk het eind september opnemen tegen streekgenoot Harelbeke. “Op papier is KV Kortrijk natuurlijk de betere ploeg. Maar Harelbeke-Kortrijk is in het verleden altijd een speciale wedstrijd geweest voor de supporters. Veel mensen kennen elkaar ook”, zegt Cederique. Een andere wedstrijd die met stip staat aangeduid in zijn agenda is de match tegen Zulte-Waregem. Cederique: “Dat is natuurlijk een wedstrijd die helemaal leeft bij de KVK-supporters. De rivaliteit gaat zelfs terug tot voor mijn tijd.”

De voorzitter van de KVK-supportersfederatie had het ook over het nieuwe stadion. “De capaciteit mag zeker niet te klein zijn. Misschien iets groter dan wat we nu hebben maar zeker niet te groot. KV Kortrijk staat bekend voor zijn aangenaam sfeervol stadion, het zou spijtig zijn als het nu te groot zou worden”, klinkt het. “Als KVK wil groeien, moet er zeker ruimte genoeg zijn om extra supporters aan te werven.”

Beluister het volledige interview.

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.