Club Cultuur brengt Kortrijkse cultuurhuizen tot bij jongeren

12/12/2020

De weg naar de Kortrijkse cultuurhuizen is niet voor elke jongere even makkelijk te vinden. Voor hen bedachten Schouwburg Kortrijk Antigone, kunstencentrum BUDA, Wilde Westen, Unie der Zorgelozen en Groep INTRO een nieuw initiatief: Club Cultuur.

Club Cultuur heeft als doel om het Kortrijkse cultuurleven te introduceren aan jongeren die niet vanzelf tot bij de betrokken cultuurhuizen geraken. Elke maand organiseert de club een activiteit bij één van de huizen. De jongeren kunnen een voorstelling gratis bijwonen, krijgen een rondleiding ter plaatse en krijgen ook uitleg over de UiTPAS, waarmee je voordelen kan krijgen voor bepaalde activiteiten.

De club is ontstaan uit Roots, vertelt Hannah van theater Antigone: “Roots had als doel om jongeren uit het OKAN-onderwijs kennis te laten maken met het vrijetijdsaanbod in Kortrijk. Met de partners merkten we dat dat vaak beperkt bleef tot eenmalige workshops, daar wilden we graag iets aan doen.” Zo volgde het idee om de jongeren elke maand de kans te geven te proeven van het reguliere aanbod.

Zoektocht door Kortrijk

De werking waarbij de club in samenwerking met Groep INTRO maandelijks een groep jongeren verwelkomde, gaat door corona momenteel niet door. Club Cultuur bedacht daarom een alternatief, waarmee de jongeren – helemaal coronaproof – de cultuurhuizen kunnen ontdekken in de stad. Met Op zoektocht met Club Cultuur gaan jongeren individueel op zoek langs alle partners, van woensdag 9 december 2020 tot maandag 4 januari 2021. Vertrekpunten zijn onder andere de Kortrijkse bib en Ajko. Meer te weten komen over de zoektocht? Check de Facebookpagina: www.facebook.com/clubcultuurkortrijk

Meer weten? Check het interview met Hannah van theater Antigone:

Quindo · Club Cultuur – Interview Hannah (theater Antigone) – 11 december

Lees ook:

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.