Cocaïne in opmars in Kortrijk

02/12/2017

Vzw Kompas waarschuwt voor het stijgend gebruik van cocaïne. Volgens het hulpverleningscentrum is de populariteit van de drugs te wijten aan het opwekkend effect en het feit dat het goedkoper is geworden. Dat schrijft Krant van West-Vlaanderen.

Voor alle duidelijkheid: het druggebruik in de regio blijft op hetzelfde niveau maar er is een verschuiving naar cocaïne en speed. “Vroeger was cocaïne een drug voor de meer welvarende mensen, maar dat is veranderd: cocaïne is de laatste jaren goedkoper geworden”, zegt Jan Theuwen van vzw Kompas aan Krant van West-Vlaanderen. Verder wijst het hulpverleningscentrum er op dat de interesse van de internationale handel in cocaïne toeneemt.

Etoile-actie

Langs de E17 in Marke hielden de politie en douane afgelopen zondag nog een grootschalige actie tegen het zogenaamde drugstoerisme. De focus van de ‘Etoile-actie’ lag op de internationale Flixbussen. Daarnaast controleerden de ordediensten ook verschillende verdachte voertuigen. De politie vond naar eigen zeggen in zo goed als alle Franse voertuigen kleine gebruikershoeveelheden drugs. 

Wie vragen heeft rond drugs, kan terecht op 078 15 10 20 of druglijn.be

Pictures by Pixabay

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.