Collectief Ruis van JanSan Skatepark stelt platenlabel voor

20/03/2019

Het collectief Ruis van JanSan Skatepark in Kuurne komt met een nieuw platenlabel op de proppen. De creatievelingen focussen uitsluitend op vinylplaten. “Het doel is om zoveel mogelijk muziek van jong lokaal talent op vinyl te zetten”, zeggen mede-oprichters Axel Decaluwé en Pieter Frère.

Vinyl is al een hele tijd bezig aan een opmars en daarom wil het collectief jongeren de kans geven om ook hun eigen muziek op LP te zetten. “Voor elke producer is het volgens mij een droom om eigen muziek op vinyl te beluisteren en het is ook leuk om echt iets in je handen te hebben”, legt Pieter Frère uit, die onder de naam ‘NIBIRU’ behoort tot de stal van het platenlabel.

Nu zaterdag vindt de lancering van het platenlabel plaats in de voormalige Pleinschool Broelkant, recht tegenover Atelier Kortrijk in de Groeningestraat. Axel Decaluwé:  “Het wordt een stevig feestje met Ed Philips, Nightshop uit Aalst, Tokalah… en er zullen ook nog enkele singles van het platenlabel te verkrijgen zijn. In platenzaak Kortom zijn de laatste bijna de deur uit.” Het Facebookevenement vind je hier terug.

Beluister het volledige interview met Axel en Pieter.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.