ComedyTales 2.0 in Pand.A

07/10/2017

In juni kwam er een einde aan de maandelijkse openmic van ComedyTales in deDingen. Maar niet getreurd, vanaf dit seizoen zorgen ze elke 4e dinsdag van de maand voor comedy in het gezellige Pand.A. Deze keer kiezen de organisatoren voor comedians met meer ervaring op de teller.

De organisatie achter ComedyTales blijft dezelfde, alleen is Tjalle Groen nu definitief gestopt met comedy en mc’en. Hij richt zich voortaan volledig op de organisatie. Domien Vloeberghs gaat op zijn beurt voluit voor het mc’en. Een ideale combinatie volgens de organisatoren. Verder worden ze bijgestaan door de comedian bij uitstek, Iwein Segers.

Elke editie komt er een bekende comedian zijn nieuwe voorstelling try-outen. Als opwarmer krijgen iets minder ervaren comedians de kans om hun moppen op het publiek af te vuren. Kenneth Festjens mocht de spits afbijten. Volgens de organisatie had hij zich bewezen op de laatste openmic in deDingen. Festjens is afkomstig van Waregem en West-Vlaamse roots is natuurlijk altijd een pluspunt. Het was zijn tiende optreden. Hij bracht een doordachte set maar veel verschillen met die laatste openmic in deDingen waren er niet. Vooral de mensen die er toen niet bij waren, hebben goed gelachen.

Normaal gezien was het daarna de beurt aan Edouard De Prez, finalist van de Lunatics Comedy Award 2017. Hij moest echter zijn optreden annuleren omwille van ziekte. Gelukkig kon de winnaar van de Lunatics Comedy Award 2017 Jasper Posson wel present tekenen. Je zou hem kunnen vergelijken met de Antwerpse Jelle De Beule van 10 jaar geleden. Hij kan elk onderwerp, van reacties van kwade lezers tot het bevredigen van een dolfijn, met een zekere serieusheid vertellen en op die manier extreem komisch maken.

Na de pauze mocht David Galle, de headliner, het podium betreden. David begon meteen met zijn liefde aan Kortrijk te verklaren. Hij studeerde in Kortrijk, at zijn frieten in Bossuwé, dronk zijn eerste pint in ‘t straatje en zag er ook ook zijn “eerste tet”. Galle was in topvorm! De zaal lag bijgevolg regelmatig plat van het lachen. Helaas eindigde hij met wat materiaal van zijn vorige show. Misschien had hij dat beter niet gedaan en gewoon zijn optreden afgesloten. Wie het eindresultaat wil zien kan op zaterdag 24 februari naar Galles avondvullende voorstelling Erover in OC De Wervel te Bellegem.

De eerste editie van ComedyTales in Pand.a was zeker een geslaagde editie, los van de problemen met het licht. In oktober, november en december staat er geen comedy op het programma. De organisatie maakt graag tijd voor improcomedy. Domien treedt dan op met de rest van het Gentse improcomedygezelschap Improcessie. Vanaf januari is het dan opnieuw tijd voor comedy.

Picture by Pexels

Louis Vanoosthuyze

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.