Competitief frisbeeën met de Flying Spartans

20/05/2021

In Kortrijk op De Lange Munte kun je Ultimate Frisbee spelen bij de Flying Spartans. Tim Desmet is daar een van de bestuursleden en speelt het spelletje zelf ook nog. Hij legt uit waarom het zo plezant is, waar het vandaan komt en hoe je het precies moet beoefenen.

Tim Desmet speelt Ultimate Frisbee bij de Flying Spartans op de Lange Munte in Kortrijk en hij legt uit waar het spelletje vandaan komt: “Het is ontstaan in de jaren 60 in de Verenigde Staten, eigenlijk uitgevonden door studenten die zich wat verveelden in het park. Ze begonnen met het gooien van taartvormen die ze kregen bij het kopen van taart uit de bakkerij Frisbie’s in de VS. Dat is dan uiteindelijk uitgegroeid tot het spelletje dat we nu zo graag spelen. Speelgoedfabrikant Wham-O zag er commercieel wel brood in en heeft het internationaal aanzien gegeven”.

“Flying Spartans is ontstaan nadat iemand uit het Kortrijkse belde naar de ploeg in Brugge, waar ik toen speelde, met de vraag of er een ploeg was in Kortrijk. Ik speelde al langer met het idee om een club op te richten omdat ik toen ook net verhuisd was, maar ik durfde die eerste stap niet alleen zetten. Wies, de man die contact opnam, triggerde mij wel om eens samen te zitten. Toen hebben we samen bij een goede pint besloten om de sprong te wagen en een ploeg op te zetten in Kortrijk.”

“De eerste training hebben we georganiseerd in september 2015. Het was typisch Belgisch weer, gietende regen en te veel wind om goed te zijn, maar we hebben toch de eerste training van de Flying Spartans toen gehouden. We waren die eerste training met vijf, namelijk: mijn vrouw en ik, Wies en zijn vrouw en nog een iemand die ik zo gek had gevonden om mee te komen doen. In die fantastische omstandigheden werd het voor ons wel nog eens duidelijk dat dit spelletje heel leuk is en dat we hiermee verder wilden.”

Het volledige interview kan je hier beluisteren. Wil je na het beluisteren van dit interview zelf Frisbee gaan spelen check dan zeker eens de facebookpagina van de Flying Spartans.

Quindo · Interview – Tim Desmet, Flying Spartans

Kevin Storme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.