Conservatorium zoekt stand-up comedians, radiomakers en musicalsterren

29/05/2018

Het Conservatorium van Kortrijk start in september 2018 met een heleboel nieuwe richtingen. In maar liefst zes nieuwe richtingen kan iedereen vanaf 15 jaar zijn podiumtalent ontwikkelen in verschillende disciplines. Zo kan je er radio leren maken, maar ook stand-up comedy en kleinkunst behoren vanaf volgend jaar tot de mogelijkheden. 

Lachen geblazen

Interesse om de volgende Philippe Geubels of Alex Agnew te worden? Ben je een geboren komiek? Dan kan je voortaan in het Conservatorium terecht voor de richting stand-up comedy en cabaret. Hier leer je specifiek je eigen teksten schrijven, hoe je op het podium moet staan en nog belangrijker: wat grappig is (en wat niet). Deze lessen vinden telkens plaats op dinsdag en woensdag, waarbij je wordt bijgestaan door professionele comedians.

Tekst en muziek

In de richting kleinkunst leer je over tekst, muziek en alles daartussen. Als je interesse hebt om ooit zelf muziek te maken en als singer-songwriter een carrière op te bouwen, dan is deze richting zeker al een mooie start. Je leert er hoe je een nummer schrijft en geeft er ook je eerste optredens. Als je er dus bijvoorbeeld van droomt om je eigen band te beginnen, dan krijg je door deze lessen al een stevige basis mee. De richting kleinkunst biedt ook extra workshops, gegeven door professionals uit de muziekscene. De knepen van dit vak leer je elke woensdag. Je hoeft trouwens geen natuurtalent te zijn! “Iedereen is welkom! We willen gewoon mensen met een unieke visie”, aldus Bart De Wildeman, leraar Drama aan het Conservatorium.

Radio Quindo

Ook voor de radiofanaten onder ons hebben ze een richting voorzien. Als je ooit al eens gedacht hebt om een eigen radioprogramma te maken of zelf te presenteren, dan vallen deze lessen zeker te overwegen. Alle mogelijke formats worden behandeld, zoals het nieuws brengen, interviews afnemen of zelfs een spelprogramma maken. Daarnaast komen ook technische vaardigheden aan bod, denk maar aan montage en stemtraining. Ook redactiewerk en mediastrategie passeren de revue, net zoals nieuwere vormen van radio maken. Dan hebben we het over live cams, vlogs en podcasts. Ook deze lessen vinden telkens op woensdag plaats, in samenwerking met, jawel, Quindo!

Nog een streepje muziek

Naast deze drie richtingen, zijn er nog enkele muzikale lessen die je kan volgen. Als je ooit eens op Tomorrowland wil draaien bijvoorbeeld, dan is de opleiding dj sterk aan te raden. Ben je eerder fan van nieuwe, onbekendere dingen, dan is de richting experimentele muziek meer iets voor jou. En als zingen en acteren twee van je sterkste punten zijn, dan kan je in het Conservatorium terecht om een musicalster te worden.

Inschrijven kan sinds dinsdag 22 mei al in het Conservatorium. Wie meer informatie wil over de richtingen kan die vinden op de website.

Jelle Hackx

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.