5 redenen waarom Quindo-vrijwilliger worden je gelukkig maakt

20/01/2019

Dinsdag 12 februari organiseert Quindo een open avond voor nieuwe vrijwilligers. Iedereen die door media gebeten is, spontaan begint te schuimbekken bij nieuwe muziek of niets liever doet dan filmpjes maken, is meer dan welkom. Naar verluidt kan Quindo je zelfs gelukkig maken.

1. Je staat overal op de eerste rij

Via Quindo kan je een persaccreditatie krijgen voor tal van evenementen in en rond Kortrijk. Theater, muziekoptredens, tentoonstellingen… je kan het zo gek niet bedenken of je kan er als Quindo-reporter naartoe! Let wel: in ruil breng je uiteraard verslag uit over het evenement. Hoe je dat doet, hangt of van jouw interesses! Alles is in principe mogelijk, van een radioverslagje tot een klassieke recensie. We werken samen met onder andere Wilde Westen, KV Kortrijk, Theater Antigone en Schouwburg Kortrijk.

clap applause GIF

2. Je bepaalt zelf het nieuws

Samen denken we na over wat interessant is voor jongeren in Kortrijk, en daarbij is jouw input van levensbelang! En zeg nu zelf: als je nog jong bent of je jong voelt is dat toch een fluitje van een cent? Tijdens redactievergaderingen beslissen we op welke manier we de onderwerpen gaan coveren (radio, video, tekst …) en vervolgens verdelen we alles. Daarna is het aan jou om te shinen. Je staat er natuurlijk niet alleen voor. Medevrijwilligers, Quindo-medewerkers, workshopbegeleiders… staan altijd klaar om je te helpen waar nodig. One team, one dream!

puss in boots flirting GIF

3. Je volgt workshops voor een prikje

Na de open avond staan er verschillende workshops op het programma. Voor een prikje kan je bijvoorbeeld meer te weten komen over hoe je precies jingles maakt of hoe het er achter de schermen van pakweg Qmusic aan toe gaat. Onder meer Achterklap (vlogger), Jago Kosolosky (Knack), Linde Merckpoel (Studio Brussel) en Wouter Hillaert (Rekto:Verso) kwamen al langs om onze vrijwilligers de kneepjes van hun vak bij te brengen. Zelf een leuk thema voor een workshop? Laat het onze redactie weten via Messenger.

linde merckpoel bram willems GIF by Studio Brussel

4. Je hebt het nieuwste materiaal binnen handbereik

Als medialab is Quindo verplicht om over professioneel materiaal te beschikken. En dan hebben we het niet alleen over onze radiostudio met alles erop en eraan. Ook opnameapparaten, camera’s, stabilizers… zitten in ons aanbod. Alle vrijwilligers kunnen het materiaal ontlenen en gebruiken om content te maken voor Quindo. Zo kan je bijvoorbeeld zelf een podcast maken zonder dat je zelf een opnameapparaat moet kopen. Beire toch?

dji osmo mobile GIF by Product Hunt

5. Je leert een pak nieuwe vrienden kennen

Heel wat jongeren kloppen aan bij Quindo. En door veel dingen samen te doen leer je elkaar door en door kennen. Het leuke daarbij is dat de Quindo-crew altijd een mooie mix is. Zo doet de ene bijvoorbeeld niets liever dan presenteren maar houdt de andere zich bezig met techniek. Iedereen is welkom bij het medialab. Het maakt niet uit of je veel ervaring hebt of niet, vooral de hoeveelheid goesting is van belang!

friends tv applause GIF

Overtuigd? Stuur een berichtje via Messenger of kom eens langs op het Quindo-hoofdkwartier (tweede verdieping Muziekcentrum Track, Conservatoriumplein 1).

Pic by Indy Denys

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.