Criss Cross Club komt terug naar Raadskelder

26/02/2020

Vanaf zaterdag 29 februari zal Criss Cross Club terugkeren naar de Raadskelder onder het historisch stadhuis. Matthijs Coeman en Gerald Pirlet zullen dit jaar eenmaal per maand de unieke locatie kunnen omtoveren tot een feestje.

Criss Cross Club is ondertussen geen onbekende meer in Kortrijk. De voorbije jaren heeft het duo al meerdere keren de Raadskelder kunnen uitbaten. Bevoegd schepen Arne Vandendriessche: “Het is een goede zaak voor het Kortrijkse uitgaansmilieu dat Criss Cross terugkeert naar de raadskelder. We missen toch nog steeds een vast concept in het Kortrijkse nachtleven. Gezien de ervaring van Matthijs en Gerald maak ik me geen zorgen dat het een succes zal worden.” Dit jaar zal je eenmaal per maand terechtkunnen in de kelder voor een heuse party.

Kris kras

Belangrijk is dat het concept nog steeds hetzelfde blijft als bij de vorige edities. De originele locatie van de Raadskelder wordt gecombineerd met een line-up om van te smullen, van bekende tot lokale artiesten. Deze zaterdag starten ze met een knaller. Aanwezig zijn: Yves Croky, Mil Oxes Driessens, Gérald en Lexx. Die laatste kon je zelfs al aan het werk zien tijdens Tomorrowland, Pukkelpop, Burning Man en Extrema Outdoor. Nu we toch over klinkende namen bezig zijn, kan je ook op 7 maart Hoodini (FR) en in april Maxim Lany verwachten in de Raadskelder. Criss Cross Club: “Criss Cross staat voor een mix (kris kras) van mensen en muziek. Dat is duidelijk te zien in onze programmatie, want verschillende muziekgenres komen er aan bod: urban, house, techno… We hopen deze verscheidenheid ook te zien in ons publiek, iedereen welkom!”

De club zal telkens open zijn van 23 tot 06 uur. Om alle mogelijke overlast tot een minimum te herleiden, zullen de organisatoren alles uit de kast halen. Zo zal er steeds een portier aanwezig zijn om mogelijke lawaaihinder buiten te beperken. “Het is ook in die optiek dat we besloten om Criss Cross Club slechts één zaterdag per maand te geven”, zegt Vandendriessche.

Benieuwd? Zie hieronder hoe het er tijdens de vorige edities aan toe ging!

Hier vind je meer info over Criss Cross Club.

Lees ook:

Timothy Maesen

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.