Crooked Steps brengt nieuwe single ‘Try Try Try’ uit

28/06/2021

De festivalzomer van 2020 was hét moment voor de winnaar van De Nieuwe Lichting, Crooked Steps, om zich ook live te bewijzen. Maar dat moment kwam er dus niet voor de Gentse band. In 2021 werd de muziekwedstrijd van Studio Brussel opnieuw georganiseerd, en daardoor kwamen er dus ook drie nieuwe winnaars uit de bus! Dan rijst de vraag of het momentum voor de band niet alweer afgelopen is, voordat het echt kon beginnen.

Maar de mannen van Crooked Steps laten hun hoofd niet hangen en komen gewoon met een nieuwe single! Try, Try, Try is het resultaat van het harde werk in de lockdownperiode. Het nummer gaat over hoop en doorzetting doorheen moeilijke en depressieve periodes. ‘Blijven proberen, blijven doorgaan’ is de boodschap dat het nummer wil meegeven.

Een nummer zonder videoclip is als een café zonder bier, daarom heeft Try, Try, Try er ook eentje. In de videoclip, gemaakt door Nelis Sterckx, zie je de band ook echt prediken. De mannen zijn het eindeloze repeteren beu, geven de hoop een beetje op en zijn doelloos door de uitzichtloze situatie. De frustraties lopen hoog op en ze gaan op zoek naar verzoening. Die vinden ze op spirituele wijze in de preek van de priester: blijf proberen, Try, Try, Try.

Alexander belde afgelopen zaterdag met Lou Lippens van Crooked Steps! Dat interview kan je hieronder checken.

Je kan Crooked Steps deze zomer ook live aan het werk zien op verschillende plaatsen in België! Meer info vind je op de Facebookpagina van de band.

De nieuwe single kan je hieronder beluisteren!

 

 

Alexander Ballekens

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.