Crooked Steps over hun nieuwste single ‘DAIQUIRI’

31/08/2020

Afgelopen woensdag brachten de mannen van Crooked Steps hun nieuwste single uit. De band won dit jaar nog “De Nieuwe Lichting”, de muziekwedstrijd van Studio Brussel waarin ze op zoek gaan naar opkomend, jong talent. Na het succes van ‘Sugar’, het nummer waarmee de band de titel in de wacht sleepte, zijn ze nu terug met nieuwe muziek.

Foto header & thumbnail: Mathias De Coensel

Hun nieuwste single heet “Daiquiri.” In een interview tijdens #Ballekens legt Lou, de zanger van Crooked Steps, uit waarom ze voor die titel gekozen hebben. ‘De melodie voor het nummer bestond al een tijdje, maar op een dag kwam Bas, onze bassist, met een kater aan op de repetitie’, vertelt Lou, ‘hij had de avond ervoor teveel daiquiri’s gedronken.’ In het begin gebruikten de mannen het eigenlijk als grapje, tot die titel eigenlijk wel in het plaatje paste.

Door de corona-crisis werden, zoals alle concerten, ook de optredens van Crooked Steps geannuleerd. Hierdoor hadden de mannen veel tijd over om aan nieuwe muziek te werken en dat hebben ze gedaan! “Daiquiri’ is het resultaat van die wekenlange lockdown. Ze hebben nu wel hard kunnen doorwerken in de studio, maar de live-optredens werden toch wel gemist. Daarom trokken Lou, Bas en Thomas naar een cafeetje om de hoek. Ze vroegen daar aan alle mensen om mee te zingen met het nummer. De cafégangers waren meteen enthousiast en werkten er met veel plezier aan mee. ‘Je kan de samples horen in het nummer en daardoor heb je ook echt zin om meteen mee te zingen‘, vertelt Lou aan Alexander.

Je kan het volledige interview uit #Ballekens hieronder nog eens beluisteren.

Quindo · Interview – Lou van Crooked Steps vertelt over hun nieuwe single – door Alexander Ballekens

Binnenkort kan je Crooked Steps samen met The Radar Station en Sunday Rose live aan het werk zien in OLT Rivierenhof. Lou beloofde alvast dat ‘Daiquiri’ zeker aan bod zal komen. Er zijn nog steeds tickets beschikbaar, voor meer info kan je een kijkje nemen op de site.

Je kan het nummer en de bijhorende videoclip hieronder al checken.

 

Lees ook:

 

Alexander Ballekens

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.