Daar is kinderkunstenfestival Spinrag

30/01/2018

Voor de zestiende keer al organiseert stad Kortrijk het kinderkunstenfestival Spinrag. Tijdens de krokusvakantie kunnen kinderen hun dromen werkelijkheid laten worden en de kunstwereld ontdekken op een speelse manier. “Ook ouders en grootouders worden uitgedaagd om het kind in zichzelf te ontdekken”, vertelt persverantwoordelijke Dries Van Robaeys.

Keuze genoeg

Tien dagen lang kan je de 2 ateliers, 17 films, 17 podiumvoorstellingen en 5 workshops van het kinderkunstenfestival op 18 locaties ontdekken.  In totaal zijn er 3 officiële premières en 4 Belgische premières. “Voor straffe podiumvoorstellingen kan je terecht in Schouwburg Kortrijk én Theater Antigone. In de Budascoop ontdek je avontuurlijke films. De bib presenteert beeldend en sprookjesachtige figurentheater en in Texture geniet je van verrassend papiertheater”, zegt Dries Van Robaeys.

Voor en door kinderen

Kinderen krijgen tijdens het festival ook zelf de kans om zich artistiek uit te leven. Zo zijn er verschillende workshops, ateliers en de voorstelling ‘Evenzo’, een project van Nevski Prospekt samen met 14 kinderen. De première vindt plaats op vrijdag 9 februari om 19.00 uur in het Arenatheater van Schouwburg Kortrijk. “Nevski Prospekt is zowat het huisgezelschap van Spinrag geworden. Ze maken steeds beeldende voorstellingen met een goeie geut absurde humor”, aldus Dries Van Robaeys. Verder zorgen vijftien Spinrag-ambassadeurs tussen 12 en 15 voor het onthaal van de bezoekers. Ze gaan actief aan de slag met vlogs om het publiek ook digitaal te bereiken.

Wanneer? Vrijdag 9 februari t.e.m. zondag 18 februari
Waar? Bibliotheek Kortrijk, Boekenhuis Theoria, Budascoop, CKG Don Bosco, Conceptstore OES, Fatima Klooster, gotische zaal stadhuis, Grote Markt, Het Plein, OC Marke, Salon En-Vie, Schouwburg Kortrijk, Schouwburgplein, TEXTURE, Tarterie, Theater Antigone, Vandaleplein en voetbalclub KSV Kortrijk
Meer info? www.spinrag.be

Pictures by Tom Arran & Astrid Verplancke

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.