Dansen met een professionele choreografe? Sarah Bostoen neemt je op sleeptouw

06/03/2019

Choreografe Sarah Bostoen uit Roeselare is op zoek naar vijftien jongeren voor haar dansvoorstelling ‘Poetic Machine’ in het kader van ‘Dag van de Dans’ op zaterdag 27 april. “Hoe de voorstelling er zal uitzien, hangt volledig van de deelnemers af”, zegt Sarah.

Voorafgaand aan de voorstelling zijn er workshops tijdens de eerste week van de paasvakantie. Ook wie geen danservaring heeft, kan zich dus inschrijven. Sarah: “Ik vind het heel tof om met jongeren te werken die totaal geen ervaring hebben. Zo leer je nieuwe bewegingen kennen, die eigen zijn aan de jongeren in kwestie.”

Na het harde werk volgt een toonmoment in Schouwburg Kortrijk op zaterdag 27 april. “We zullen het stuk baseren op Poetic Machine, een voorstelling van mij die eind vorig jaar in première ging. De centrale vraag in het stuk is in hoeverre we baas zijn over onze eigen gedachten“, legt Sarah uit.

Heb jij wel enkele moves en sta je te popelen om deel te nemen aan dit dansavontuur? Schrijf je dan hier in. Let wel, je moet minstens 16 jaar oud zijn.

Beluister het volledige interview met Sarah.

Pics by Tuur Uyttenhove

Emma Van Belleghem

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.