De American dream voor Nathalie Matthys

06/02/2019

De meeste dromen zijn bedrog, maar de Kortrijkse Nathalie Matthys is aardig op weg om haar grote droom in vervulling te laten gaan: haar muziekstudies verder zetten in de Verenigde Staten. Ze is geslaagd voor de toelatingsproeven bij verschillende Amerikaanse scholen maar ze heeft geen studiebeurs kunnen bemachtigen. Op zaterdag 16 februari organiseert ze een benefiet om het nodige geld te verzamelen.

Wel plaatsen, niet genoeg geld

Nathalie trok vorig jaar drie weken op haar eentje door de VS. Het resultaat: plaatsjes bij Jacobs School of Music in Indiana, Manhattan School of Music in New York en Herb Alpert School of Music in Los Angeles. “Helaas heb ik geen beurzen gekregen en heb ik dus het geld niet om de studies effectief te volgen”, legt Nathalie uit. “Maar ik ga deze kans niet door mijn vingers laten glippen en heb wat tijd gevraagd aan de directeur van Jacobs School of Music. Tegen mei moet ik 45.000 euro verzameld hebben.”

(lees verder onder het interview)

Talent van eigen bodem

Als leerlinge van het Conservatorium van Kortrijk kreeg de Kortrijkse de muziekmicrobe te pakken en ze is daar zelfs blijven plakken. In juni 2017 behaalde Nathalie haar masterdiploma met grootste onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Gent als klassieke pianiste. Sindsdien doet ze er alles aan om haar studies verder te kunnen zetten in de VS.

Het benefiet vindt plaats in de Miry Concertzaal in Gent. Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Robin Devos

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.