De Grote Raf Coppens Show ging in première in Trukendoos

28/02/2017

Waar in West-Vlaanderen kan je beter in première gaan dan in comedycafé de Trukendoos in Stasegem? De immer amusante Raf Coppens deed het met zijn voorstelling 'De Grote Raf Coppens Show.' En wij waren erbij!

Raf Coppens, een van de grondleggers van de Vlaamse comedy, verlaat de theaters en gaat back to basic. Zijn hele comedyreeks vindt plaats in cafés en jeugdhuizen. De première ging door in De Trukendoos.

Voorprogramma door Foute Vriend

Foute Vriend, Jeron Dewulf, vulde het voorprogramma in. Omdat de voorziene Master of Ceremony Jens Dendoncker, winnaar Humo’s Comedy Cup 2016, door een epilepsieaanval niet aanwezig kon zijn, nam Jeron deze functie dan ook maar aan. Zo begon hij de avond onmiddellijk met het kleineren van Stasegem, en het als ‘straat’ te benoemen. Waarop er protest kwam van enkele Stasegemenaars, we kwamen te weten dat er in Stasegem een heuse bierkerk is. Dit geheel terzijde.
Jeron Dewulf vertelde over hoe mensen reageren op zijn buikske, hoe het is om herkend te worden van het Q2-programma (voormalige 2BE) ‘Foute Vrienden’, eten, zijn rol in de recentste ‘Mega Mindy’-film en dat je pas echt een BV bent als je herkend word door een andere BV, in zijn geval Rode Duivel Courtois. Die vroeg hem onlangs om een selfie. Geestige situatiehumor.

Imiteren en oneliners

‘De Grote Raf Coppens Show’ is een mix, voornamelijk van oneliners, tussen enkele oude moppen over depressie en over zijn vrouw, aangevuld met actuele moppen. Zo lynchte hij menig politici en imiteerde hij Tom Waes. Dat imiteren doet hij trouwens verbluffend goed. Eindigen deed hij met enkele geïmiteerde covers. Onder andere Stan Van Samang, Ozark Henry en Bazart passeerden de revue en als kers op de taart ging hij eruit met een treffende IS-cover en een Maggie-cover, beide bewerkingen va bekende liedjes tevens met indrukwekkende imitaties, o.a. Luc De Vos, Raymond Van Het Groene Woud, Bart Peeters, Frans Bauer en Boudewijn De Groot. In een razendsnel tempo.

Wie deze Chris Van Den Durpel onder de oneliner-comedians ook eens live bezig wil zien, een overzicht van de speeldata vind je hier.

De foto is van een voorstelling in 2011.

Louis Vanoosthuyze

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.