De Kortste Ketting levert jouw pakketje in Kortrijk met cargo-fiets

12/11/2020

Iedereen heeft ooit wel al eens iets gekocht via een webshop. Na het plaatsen van de bestelling is het in spanning afwachten tot het moment waarop die bezorger van PostNL of Bpost met je pakketje voor je deur staat. De mannen van De Kortste Ketting willen daar graag iets aan veranderen, pakketjes leveren zij gewoon met de fiets.

De bezorgers van De Kortste Ketting brengen jouw bestelling met de fiets tot bij jou. Ze proberen hiermee een duurzaam alternatief te voorzien voor de gekende leverdiensten die met de auto aan huis leveren. In tegenstelling tot andere fietskoeriers leveren ze niet alleen eten aan huis, ook andere producten kunnen bezorgd worden. Je kan bijvoorbeeld een wasmachine of een koelkast  laten vervoeren.

De koeriers kunnen met één cargo-fiets een product van maximaal 100 kilogram afleveren, maar met hun aanhangwagen (voor de fiets uiteraard) wordt het maximale gewicht verhoogd tot 150 kilogram. De Kortste Ketting mag je ook heel letterlijk nemen, want ze proberen ook samen te werken met lokale partners en zo de ketting van producent tot consument klein te houden.

De prijs van de levering wordt bepaald door de afstand, het gewicht en de snelheid waarmee ze je pakketje leveren. Een overzicht van de tarieven vind je op de website van De Kortste Ketting. Als je graag iets wil laten bezorgen door de fietskoeriers, kan je contact opnemen met de organisatie via info@dekortsteketting.be, Instagram of het contactformulier op de site.

Alexander belde zaterdag met Guillaume van De Kortste Ketting. Beluister dat interview hier!

 

Quindo · Interview – Guillaume Demeyere over De Kortste Ketting – door Alexander Ballekens

Lees ook:

Alexander Ballekens

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.