De leukste buitenspeelplekken voor jong – en iets minder jong

19/04/2021

Woensdag 21 april 2021: schrijf die dag alvast in je agenda want dan is er weer de nationale buitenspeeldag. Door de coronapandemie is het er een in licht afgeslankte vorm, maar niet getreurd: JC Tranzit en De Warande zetten voor jou de leukste plekjes en alle mogelijkheden op een rijtje.

Geen normale buitenspeeldag dus, maar dat wil niet zeggen dat je nu een ganse dag moet binnen zitten. Integendeel, want er zijn in Kortrijk en omstreken massaal veel toffe speelpleinen en plekjes waar je je helemaal kan uitleven en kan genieten van de buitenlucht.

Tranzit maakte een handig overzicht van alle plaatsen waar je kan ravotten in het groen en waar je speelpleinen kan terugvinden. Die kan je terugvinden op hun website¬†en op onderstaand handig overzicht. Ook op de site van Wildebras vind je een schatkaart met leuke buitenspeelplekken. Voor de iets oudere kinderen heeft LZSB een kaart met secret spots in ‘t Kortrijkse.

Voor wie geen speelplein in de buurt heeft of liever gewoon een keertje op straat wil spelen: dat kan. Je kan je straat namelijk omtoveren tot een echte speelstraat. Hoe dan? Dat legt De Warande je uit.

Dit jaar dus nog een afgeslankte versie, maar hopelijk volgend jaar opnieuw een buitenspeeldag zoals voor corona.

Kevin Storme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.