De Stroate neemt afscheid van Cinépalace, maar keert terug

31/08/2018

Hiphopacademie De Stroate verlaat Cinépalace met een sluitingsweekend en verhuist naar het oude gebouw van woonzorgcentrum Sint-Vincentius. “Volgens de huidige plannen zouden we in 2020 naar een vernieuwde CinéPalace terugkeren”, klinkt het.

Op maandag 3 september moet het pand langs de Zwevegemsestraat verlaten zijn, later in september beginnen de sloopwerken aan de voorkant van de Zwevegemsestraat, om vervolgens de Cinépalace te kunnen renoveren. Sinds begin augustus heeft De Stroate alvast toegang tot hun nieuwe stek, waar ze sindsdien volop aan het werk zijn. Bram Platteau en Amori van Onacker, leden van de hiphopacademie in Kortrijk, zijn alvast enthousiast: “Het pand zal een hiphop-look krijgen. Zo is er een leuk idee om van de toog in onze bar een oude boombox te maken.”

Tijdens het weekend van vrijdag 31 augustus neemt de Kortrijkse hiphopacademie afscheid in stijl met op vrijdag de tiende editie van ‘A Night of Hip Hop’ en op zaterdag een vet reggaefeestje tijdens ‘Stand Firm 9’.

Beluister het volledige interview.

Pictures by De Stroate

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.