De Stroate wint Emancipatieprijs

05/12/2017

De Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims reikte maandagavond de Emancipatieprijs uit aan De Stroate, dé hiphopacademie van België. 

De Emancipatieprijs van VOEM gaat jaarlijks naar mensen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van emancipatie en dat in de brede zin van de betekenis. Elk jaar kiest de organisatie vier laureaten uit, elk in een andere categorie. De Stroate was bijgevolg niet de enige die met een prijs ging lopen. Ook Aya Dove vzw, Kilalo en Fatima Bouchataoui mochten zich gelukkig prijzen.

De Brusselse staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) overhandigde de prijzen aan de vier laureaten. “In een stad met vele verschillende gemeenschappen en religieuze stromingen is het belangrijk dat de vaak onzichtbare barrières tussen de verschillende groepen gesloopt worden en dat ontmoetingen in wederzijds begrip en respect plaatsvinden. Niemand hier in deze straten moet schrik hebben om rond te lopen, omwille van wie of wat hij is, of in wat hij of zij gelooft”, zei staatssecretaris Debaets.

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.