De toppers van Pukkelpop

23/08/2017

De festivalganger moest afgelopen weekend keuzes maken op de Pukkelpopweide. 221 artiesten sierden de affiche van het festival in Kiewit en kiezen is zoals altijd verliezen. Wij onthouden vooral deze vijf artiesten.

Omar Souleyman

Deze koning van de Syrische muziek zette niet het meest verfijnde optreden neer maar zijn muziek is wel dansbaarder dan een gemiddelde dj-set. Zowel jong als oud gingen volledig los in een volle Castello. Op 19 oktober kan je de shakende sjeik aan het werk zien in De Kreun, yalla!

Emma Bale

Toegegeven, de muziek van Emma Bale is nu niet meteen onze lievelingsmuziek. De talentvolle band, de opbouw van het optreden en haar zelfvertrouwen maakten daarentegen wel indruk. De piepjonge zangeres zou zeker niet misstaan op een Kortrijks podium, zelfs met haar naar eigen zeggen genante dansmoves!

 

Solange

Een show om u tegen te zeggen, zo kunnen we het optreden van Solange het best omschrijven. Het plaatje klopte helemaal, onder meer dankzij de piekfijn uitgedoste band. De weide stond niet bomvol maar dat ligt misschien meer aan het fiasco van Rihanna tijdens de vorige editie dan aan mevrouw Knowles.

Palace

De combinatie van het vroege uur waarop de mannen uit Londen moesten spelen met de muziek die ze brengen was perfecter dan een broodje pita na een nachtje stappen. Hoewel hun versie van ‘Happy Birthday’ nu niet meteen voor (kinder)oren bestemd was, wisten ze toch ons hart te veroveren met hun dromerige sound.

 

D.D Dumbo

Het soloproject van Oliver Hugh Perry is een experimenteel kunstwerk vol ietwat vreemde maar daarom niet minder geslaagde keuzes. Het publiek kon het werk van de Australiër meer dan smaken en trakteerde hem geregeld op een welgemeend applaus! Volgend jaar graag meer van dat, Chokri!

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.