De West Flanders Warlocks spelen zwerkbal in Harelbeke

07/05/2021

Quidditch is in België een tamelijk onbekende sport. Mensen die de films of boeken van Harry Potter hebben gezien of gelezen die kennen het zeker wel. De fictieve sport bestaat ook in het echt en het toeval wil dat er in de buurt van Kortrijk een ploeg het spel speelt. De West-Flanders Warlocks Quidditch Club heeft zijn terrein namelijk in Harelbeke.

“De sport zelf is ontstaan in 2005 op een universiteit in Middlebury in de Verenigde Staten”, begint Laurens Grinwis, speler en voorzitter van de Warlocks. “Twee jonge gasten waren het beu om elke dag petanque te spelen. Na het zien van de zoveelste Harry Potter film dachten ze eraan om het ook te proberen en om te vormen naar het echte leven. Dat is begonnen met ballen te gooien naar vuilnisbakken en uitgegroeid naar een volwaardige sport.”

Hoe speel je quidditch?

Chloé Vandendriessche legt uit: “Quidditch is een teamsport waarbij je met zes spelers op het veld start. Het is een combinatie van handbal, rugby en trefbal. Vier personen moeten proberen scoren met de quaffle en de overige twee moeten verdedigen, maar gaan ook helpen aanvallen met behulp van de bludgers. Daarmee wordt het trefbal element aangehaald. Het rugby effect is het feit dat we mogen tackelen, want het is wel een contactsport. Na verloop van tijd komt er een zevende persoon het veld op en dat is de seeker. Die moet op zoek naar de snitch om het spel te eindigen.”

Het volledige interview kan je hier beluisteren. Heb je nadien zin gekregen om het zelf eens uit te proberen of wens je meer info? Dan kan je terecht op de website van quidditch Belgium.

Quindo · Interview – West Flanders Warlocks

Kevin Storme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.