Deelfietsensysteem Donkey Republic vervangt Mobit vanaf juni

15/04/2020

Het deelfietsensysteem Donkey Republic komt in juni 2020 naar Kortrijk. Het nieuwe systeem zal in totaal 200 deelfietsen ter beschikking stellen. Daarbij zal de gebruiker nog steeds een fiets kunnen gebruiken via de smartphone

Stad Kortrijk startte in september 2017 een proefproject rond deelfietsen. Die fietsen kan je via de smartphone ontgrendelen, gebruiken en terug achterlaten. Dat deelfietsensysteem gebeurde in samenwerking met ‘Mobit’. Een succesvol concept zo blijkt, want het gebruik ervan groeide naar ongeveer 35.000 ritten per jaar. Daarom wilde Kortrijk verder werk maken van een dergelijk systeem.

Nadat die proefperiode met Mobit eind 2019 afliep, besliste Stad Kortrijk om een nieuwe gunningsprocedure aan te vangen. Daarbij kwam het Deense Donkey Republic uit de bus. Zij zullen vanaf juni 2020 de deelfietsen uitbaten in Kortrijk, de deelgemeenten en ook in Kuurne. Donkey Republic zal, zoals dat nu ook het geval is, in totaal 200 deelfietsen voorzien voor onze stad. Ook het gebruikerssysteem blijft gelijkaardig, waarbij ontsluiten en gebruiken nog steeds verloopt via een app op de smartphone.

Lees ook:

Timothy Maesen

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.