Deniza Miftari: “Alle kleine beetjes helpen om ons klimaat te redden”

07/05/2018

De klimaatopwarming treft ons uiteindelijk allemaal, zowel jong als oud. Deniza Miftari is 23 jaar en zet zich als partijvoorzitter van Jong Groen Roeselare graag in voor het milieu. Tijdens iGeneration gaf ze enkele tips om duurzamer te leven.

Dat het klimaat opwarmt en er actie moet worden ondernomen, is nu wel duidelijk. Toch is niet iedereen het hierover eens. Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, gelooft bijvoorbeeld niet in de opwarming van de aarde en vindt dat we ons geen zorgen moeten maken. Voor velen is dit een reden om zich juist wél zorgen te maken.

Deniza Miftari, een milieubewuste studente, is een van hen. “Hij heeft een grote impact en veegt alle initiatieven voor hernieuwbare energie van tafel, gesteund door oliebedrijven,” vertelt Deniza. “Toch zie ik de toekomst positief. Er zijn wereldwijd genoeg mensen die wel weten wat er aan de hand is met het klimaat en die actie willen ondernemen.”

Iedereen kan simpele dingen doen, waar weinig aanpassingen voor nodig zijn om zo het klimaat te redden. Deniza geeft ons enkele tips:

  • Schrijf op gerecycleerde cursusblokken (die kosten evenveel als gewone).
  • Haal elke ongebruikte stekker uit het stopcontact.
  • Weg met plastic! Gebruik drinkflessen of gewoon bestek.
  • Verplaats je met de fiets.
  • Koop geen nieuwe kleren als het niet nodig is. Kleine gaatjes kan je herstellen.

Nieuwsgierig naar meer tips? Hieronder kan je het volledige gesprek met Deniza Miftari beluisteren. Zo kom je onder andere ook te weten van waar haar passie voor het milieu vandaan komt en waarom Amerika een grote vervuiler is.

Jarne Pollie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.