Designregio Kortrijk zet deuren opnieuw open voor internationaal kunsttalent

18/06/2019

Designregio Kortrijk is op zoek naar drie recent afgestudeerde kunstenaars voor het project ‘Designers in Residence’. Wie geselecteerd wordt, krijgt drie maanden de tijd en de ruimte aan de slag te gaan met het thema ‘de toekomst van huishouden’.

Met ‘Designers in Residence’ haalde Designregio Kortrijk al heel wat internationaal kunsttalent naar Kortrijk. “De vorige edities werkten we al met iemand uit Japan, Noord-Macedonië en zelfs uit Zuid-Korea. Er zijn elk jaar ook Belgen die zich inschrijven maar tot nu toe heeft nog geen enkele landgenoot de selectie gehaald”, legt projectmanager Lise Van Tendeloo uit. “We mikken vooral op jonge kunstenaars die maximum drie jaar zijn afgestudeerd.”

Het thema ‘de toekomst van huishouden’ is bewust vrij breed. Van Tendeloo: “Het gaat over de toekomst van huiselijkheid, nieuwe stedelijke omgevingen… naar zulke ontwerpen zijn we op zoek. De drie kunstenaars, zeg maar de ontwerpers van de toekomst, zullen nadenken over die vraagstukken.” Drie maanden, zoveel tijd krijgen ze om een eindresultaat af te leveren. De wereldwijde oproep loopt tot vrijdag 21 juni.

Beluister het volledige interview met Lise Van Tendeloo.

LEES OOK

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.