Deze concerten in De Kreun mag je niet missen

17/10/2019

De komende weken zit de agenda van De Kreun opnieuw overvol. Voor menig muziekliefhebber is de Kortrijkse concertzaal altijd een beetje thuiskomen, en we kunnen hen geen ongelijk geven. Dit zijn alvast de niet te missen concerten van zowel binnen- als buitenlands toppers.

Hanne Hukkelberg – In Heaven 

Hanne Hukkelberg is een Noorse singer-songwriter en kwam in 2004 langs de grote poort binnen met ‘Little Things’. Vooral dankzij haar jazzy popmuziek kreeg ze in het begin van haar carrière meteen veel aandacht. Doet de naam Hanne Hukkelberg nog steeds geen belletje rinkelen? Misschien zegt de naam de Pixies of PJ Harvey je wel iets, want met hen kan je de Noorse zeker en vast vergelijken. Haar unieke en krachtige stem kan je bewonderen op zaterdag 19 oktober om 21.00 uur. Let op: dit concert vindt niet plaats in De Kreun maar in het minstens even hippe café Pand.A.

Stef Kamil Carlens

Vijf dagen later is De Kreun the place to be, met dank aan Stef Kamil Carlens. De Schotenaar maakte in 2017 met ‘Stuck in Status Quo’ een succesvolle rentree in de muziekwereld. Misschien ken je de solo-artiest wel van dEUS of van zijn werk met Moondog Jr. en Zita Swoon. Op donderdag 24 oktober verblijdt hij Kortrijk met nieuw en oud werk. Opvallend: zijn nieuwe plaat ‘Making Sense of Infinity’ staat nog niet op Wikipedia maar wel in onze afspeellijsten!

Black Box Revelation – UITVERKOCHT 

Ook Black Box Revelation zal concertzaal De Kreun ongetwijfeld doen daveren op haar grondvesten op zaterdag 16 november. Jan Paternoster en Dries Van Dijck brengen een mix van old school Amerikaanse blues en nummers waar je jezelf al eens goed op kan laten gaan. Jammer genoeg zijn er geen tickets meer verkrijgbaar. Maar wie weet loop je het duo tijdens het weekend van 16 en 17 november wel tegen het lijf in ‘t Straatje?

Gers Pardoel 

Op het optreden van deze Nederlandse grootheid is het nog even wachten. Op donderdag 21 november is hij in De Kreun te bewonderen met een nieuwe liveshow. Zijn hits, van Louise tot Zomer, kan je dan ongetwijfeld uit volle borst meezingen. Tegelijkertijd stelt Gers Pardoel ook heel wat nieuwe nummers voor. Als voorprogramma koos hij voor de Gentse rapper Froze, en terecht!

Zwangere Guy

Dé man van de festivals afgelopen zomer zakt op vrijdag 29 november naar Kortrijk af. Zwangere Guy maakte naam en faam op onder meer Rock Werchter, Lokerse Feesten en Down The Rabbit Hole. En ook De Kreun zal binnenkort dus kennismaken met de lines van de excentrieke rapper. Wie is Guy? Eind november kom je het te weten!

Krijg je geen genoeg van de concerten in De Kreun? Begin 2020 komen Brihang en Het Zesde Metaal nog eens op bezoek, om maar te zwijgen over Fleddy Melculy!

Meer info vind je via www.wildewesten.be.

LEES OOK

Emile Wallays

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.