Deze series maken komaf met verveling op regenachtige vakantiedagen

08/06/2018

Eindelijk is het zover! De examens zijn voorbij, de punten zijn bekend. Nu mag je eindelijk (even) doen waar je zin in hebt. Tijd voor terrasjes, een dagje shoppen of naar zee, maar dan is daar het slechte weer dat we zo goed kennen in België. Wij gingen op zoek naar enkele bingewatch-waardige series om de donkere dagen van de zomervakantie wat op te vrolijken.

Pretty Little Liars

Wie is de mysterieuze A.? Daarover gaat het in de spannende serie Pretty Little Liars. Vier vriendinnen vinden elkaar terug wanneer ze opeens een berichtje krijgen van een onbekende. In het begin lijkt het allemaal nog onschuldig, maar A. blijkt bijzonder veel te weten. Een affaire, een crimineel verleden of een eetstoornis? Deze mysterieuze persoon weet het allemaal. Niemand is nog veilig en als je niet doet wat A. zegt, dan komen je diepste geheimen aan het licht. Stap mee in dit meeslepende avontuur en volg Spencer, Aria, Hanna en Emily terwijl ze op zoek gaan naar de waarheid: wie is A. en wat weet hij/zij over de verdwijning van hun vriendin Alison? Pretty Little Liars is een serie van zeven seizoenen vol spanning, intrige en onverwachte wendingen. Ideaal als je even niet weet wat te doen.

(lees verder onder de foto)

Fringe

Onverklaarbare gebeurtenissen, een ander universum, een ruimdenkende FBI-agente en een verwarde, maar geniale professor. Dat zijn de ingrediënten van Fringe, een serie die draait rond ‘Fringe science’, een heel omstreden tak van de wetenschap. Onderzoek naar levitatie, onzichtbaarheid en telepathie zijn hier enkele voorbeelden van. Wanneer agente Olivia Dunham te maken krijgt met enkele vreemde zaken, roept ze de hulp in van Dr. Walter Bishop. Hij introduceert haar in de wereld van ‘Fringe Science’ en samen gaan ze op zoek naar de oorzaak van al die bizarre gebeurtenissen. Fringe telt vijf seizoenen en brengt een verrassend boeiend verhaal. Je moet er wel je aandacht goed bijhouden, zeker wanneer je meegenomen wordt naar andere universums en toekomst, heden en verleden door elkaar beginnen te lopen.

The Vampire Diaries

Een meisje en twee broers die verliefd zijn op haar. Dat kan alleen maar problemen met zich meebrengen. In de eerste zes seizoenen van The Vampire Diaries draait het verhaal vooral rond Elena en haar relatie met Stefan en Damon, twee broers en vampiers. Hoewel de broers compleet verschillend zijn, hebben ze een ding gemeen: hun legendarische liefde voor Elena. Ze gaan dan ook steeds tot het uiterste om haar te beschermen, maar dat loopt niet altijd even goed af. Vaak gaat het van kwaad naar erger, maar gelukkig zit er ook heel wat humor in de serie. In de laatste twee seizoenen verschuift de focus naar Stefan en Damon. Een serie vol romantiek, humor en spanning, wat wil je nog meer? Maar de belangrijkste vraag van de serie: team Damon of team Stefan?

(lees verder onder de foto)

Suits

Een ongewone, maar doeltreffende combinatie. Zo kan je advocaten Harvey Specter en Mike Ross wel omschrijven. Harvey’s baas verplicht hem om een stagiair te kiezen, maar dat ziet hij niet echt zitten. Want niemand is zo goed als hijzelf (dat zegt hij toch), tot schoolverlater Mike onverwacht binnen komt vallen. Hij heeft geen diploma, maar is wel briljant. Hij heeft een fotografisch geheugen, dus onthoudt alles wat hij leest. Harvey is onder de indruk, en dat gebeurt niet snel, dus ze sluiten een deal: Mike mag voor hem komen werken. Maar hoe lang kunnen ze verborgen houden dat Mike eigenlijk geen diploma heeft? Suits zit boordevol humor, spanning en natuurlijk interessante rechtszaken. Onlangs werd bekend gemaakt dat de serie een achtste seizoen zal krijgen. Je zal je tijd goed kunnen opvullen.

Sherlock

Al heel wat acteurs hebben de rol van Sherlock Holmes vertolkt, maar Benedict Cumberbatch weet er echt wel iets uniek van te maken. Vanaf het eerste moment weet hij je te verbazen met zijn kennis en dat doet hij iedere aflevering opnieuw. En als zijn aartsvijand Jim Moriarty op het toneel verschijnt, is het hek helemaal van de dam. De plotselinge wendingen van het verhaal verrassen je iedere keer opnieuw. Net als je denkt dat je weet hoe de aflevering zal aflopen, gebeurt er weer iets totaal onverwacht waardoor het hele verhaal omdraait. De serie telt vier seizoenen met elk drie afleveringen die ongeveer 90 minuten duren. De kans is echter groot dat je de serie op korte tijd volledig gezien hebt.

Game of Thrones

Als je nog niet naar Game of Thrones hebt gekeken, dan moet je er dringend eens aan beginnen. Het laatste seizoen zal in 2019 te zien zijn, dus je hebt nog even tijd om alles in te halen. Draken, politieke intriges, liefde, verraad en oorlog, GOT heeft het allemaal. Het verhaal draait eigenlijk om verschillende families die allemaal op de IJzeren Troon willen zitten. Er worden even snel vrienden als vijanden gemaakt. Familieleden verraden of vermoorden elkaar, kortom, het is altijd feest in Game of Thrones. Je zal je zeker niet vervelen tijdens deze serie. Misschien een kleine waarschuwing voor de fans van de boeken, de serie wijkt steeds verder af van de geschreven versies. Verwacht je dus aan enkele verrassingen in de serie.

Brenda Jaminé

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.