Deze videoclips van eigen bodem mag je niet missen

15/05/2019

Muzikaal talent à volonté in Kortrijk en daar horen uiteraard ook heerlijke clips bij. Al durven die video’s al eens te verzuipen in de grote hoeveelheid content op het wereldwijde web. Wij lijsten de leukste Kortrijkse videoclips van het moment op!

The RG’s – Smack Your Neighbour

De Kortrijkse rockband The RG’s lanceerde begin mei de clip van ‘Smack Your Neighbour’, het laatste nummer op hun tweede album ‘The Cricket Sound’. “De clip is volledig DIY (Do It Yourself, red.) en daar zijn we best wel fier op. We proberen trouwens zoveel mogelijk op dat DIY-aspect in te zetten, zo hebben we bijvoorbeeld met Headache Music Agency ons eigen platenlabel opgericht”, aldus drummer Stijn Decoene.

BÈTA – The Bitch Has A Name

Deze kersverse finalisten van Road Rock 2019 brengen binnenkort een debuutalbum uit. Om de releaseshow op woensdag 29 mei in OC De Vonke (Heule) nog wat extra in de verf te zetten, nam de band uit Heule een vette clip op in jeugdhuis Reflex. Als de sfeer in de video toonaangevend is voor de rest van het album, mogen we alvast op onze beide oren slapen.

Low G – Wilde Westn

Rapper Lowie D’haeseleer vierde met de release van ‘Wilde Westn’ zijn samenwerking met producer Chillow en Catharsis Productions. Eind april kwam de bijhorende clip al eens aan bod bij Quindo, maar we zijn zo fan van de old school vibe dat we ervan overtuigd zijn dat de video thuishoort in dit lijstje. Tip: houd de ondertiteling in de gaten.

The Definitivos – 18:38

De oudste nog actieve punkband van Kortrijk blaast dit jaar maar liefst 40 kaarsjes uit en dat vieren ze met een nieuw nummer. Definitivos geeft met hun nummer ’18:38′ weer wat de invloed van tijd is met een clip waarin elke Kortrijkzaan zich thuis zal voelen, Courtrai all day!

LEES OOK

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.