Dit zijn de mediaworkshops voor najaar 2017!

04/10/2017

Bij Quindo hebben we voorgoed het woord ‘verveling’ uit onze woordenboek geschrapt. Ook dit najaar bieden we enkele professionele mediaworkshops aan tegen voordelige tarieven. Lees, schrijf je in en kom leren en genieten.

Maak zelf radio!

Altijd al eens radio willen maken? Geen idee hoe daar aan te beginnen? In deze drie uur durende kennismakingsworkshop kom je in aanraking met de verschillende aspecten van een radioprogramma. We beginnen met een kort stukje inleiding maar vliegen er daarna al snel in. Na deze intensieve workshop ga je naar huis met een eigen radioprogramma én een duidelijk overzicht van hoe je een programma opbouwt en wie er allemaal aan meewerkt. Daarna kan je bij Quindo aan de slag als vrijwilliger. Meer info vind je hier.

untitled-design-6

Radiopresentatie voor beginners

Gebeten door de radio-microbe, maar geen idee wat je voor de microfoon moet zeggen? Of ben je al effectief bezig met radio presenteren, maar vind je dat je ‘chops’ nog een stuk beter kunnen? Dan is dit de workshop voor jou! Samen met Q-presentatrice Shalini bekijken we in de Quindo-studio wat jij in je mars hebt. Samen met jou werken we er dan aan om je radio-babbel effectief nog een stuk vlotter te krijgen en krijg je een boel tips en tricks mee voor jouw radioprogramma.

Radio maken voor gevorderden

Heb je je eerste stapjes in het radiomaken al gezet, maar wil je de studio nog beter leren kennen? Ben je een ervaren programma-maker, en wil je je skills nog wat meer op punt zetten? Dan is dit de workshop voor jou! Jana De Wilde doorloopt samen met jou een paar van de meer geavanceerde functies van de Zenon-studio. We bekijken tijdens deze workshop een aantal features van het Zenon radio-systeem voor de meer gevorderde radiomakers. Onder andere enchaînementen, voicetracking, telefoneren vanuit de studio en preview komen aan bod. Meer informatie over deze workshop vind je hier.

Leer vloggen in het Video Creator Lab! 

Plannen om een eigen YouTube-kanaal op te richten of wil je leren hoe je jouw vlogs nog professioneler kan aanpakken? Dan is dit misschien dé kans voor jou!Op deze kick off-dag werken we een hele dag rond het maken van je eigen vlog. Begeleidster Muriel Gregoire dompelt je van 9u tot 16u onder in de wereld van het filmen, van storytelling en cameratechnieken tot montage en afwerking. Limburgse vlogger ‘Achterklap’ komt de resultaten van de dag bekijken en voorziet professionele feedback. Hij komt daarna spreken over zijn eigen ervaringen en heeft je verschillende interessante tips ‘n tricks mee, tot 19u. Daarna is er ruimte om brainstormen over volgende Video Creator Labs, en luisteren we graag naar jouw vragen! Meer informatie vind je hier.

untitled-design-2

Media Talk met ‘Achterklap’ (YouTuber aan het woord) 

Achterklap, of Ergin zoals hij in het echt heet, heeft een dikke 88.500 volgers op YouTube en haalde onder andere het Journaal met z’n video ‘wat zou jij doen als je kind homo was?’ Daarnaast haalt hij ook heel wat views met gamingvideo’s, pranks en filmpjes als ‘een vlot bouwen uit karton’. Hij wisselt maatschappelijk relevante voxpops af met hilarische video’s.

Hoe wordt een YouTuber populair? Hoe bouw je als vlogger een trouw publiek op en welke invloed heb je op hen? Wat is de rol van YouTube(rs) in de hedendaagse mediasector? Hoor het van ‘Achterklap’ himself! Inschrijven kan hier.

Sound for Games

Tijdens deze workshop wordt een introductie gegeven tot geluidsbewerking specifiek voor games: sound-generation, geluidsbewerking en -montage specifiek voor games. Deelname idealiter met eigen pc en headphones (en Quindo voorziet 5 extra laptops voor deelnemers die zelf niet over een eigen laptop beschikken). Deelnemers wordt gevraagd om op voorhand de trialversie van FL Studio software te downloaden, dat kan hier. (De mogelijkheid bestaat ook om de workshop te volgen met een DAW van de eigen keuze.) Verdere details vind je hier.

untitled-design-3

Smartphone reporting

Ooit bij stilgestaan dat de meeste mensen tegenwoordig een complete televisie-studio in hun broekzak hebben zitten? Recentere smartphones bevatten namelijk alle benodigheden (camera’s en microfoontjes) om een goed verhaal tot leven te brengen. Docente Vicky Bogaert schreef daar een boek over, en brengt je tijdens deze workshop de nodige kennis bij om het meeste uit je “telefoon” te halen. Kom naar de workshop “smartphone reporting”, en word zelf vliegende reporter met de smartphone in de hand.

 

Pic by Jim Makos, under creative commons.

Broos Claerhout

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.