Dit zijn de vier grootste veranderingen in de Kortrijkse scholen

05/09/2018

Het schooljaar is opnieuw begonnen en daar horen traditioneel enkele nieuwigheden bij. Dit zijn de vier grootste veranderingen in Kortrijk op een rijtje.

Alle graden van RHIZO Zorgkrachtschool onder één dak

De derde graad van de RHIZO Zorgkrachtschool heeft de eerste en de tweede graad vervoegd in de Beheerstraat en de Burgemeester Nolfstraat aan de kluisrotonde Appel. “Wij waren vroeger Sint-Niklaasinstituut en Stella Marisinstituut, vorig jaar vormden we School voor mens & samenleving en dit jaar vormen we de grote Zorgkrachtschool onder één dak”, vertelt leerkracht Sofie Ongenaert. De zevendejaars verhuizen naar de campus van Hogeschool Vives in Kortrijk. Het team van de secundaire freneitschool ‘t Vier is op hun beurt verhuisd van de Burgemeester Nolfstraat naar de Sint-Denijsestraat.

(lees verder onder het interview)

Zeg niet langer VTI, maar Guldensporencollege

Door een fusie met het Guldensporencollege verdwijnt de naam VTI niet alleen in Kortrijk maar ook in Harelbeke en Gullegem. De Kortrijkse vestiging heet voortaan Guldensporencollege Engineering. Het internaat aan het Plein krijgt de naam Internaat Kortrijk (IK) en biedt plaats aan 60 jongens en meisjes.

Afscheid van Sint-Jozef

Het vroegere Sint-Jozefsinstituut gaat binnenkort tegen de vlakte. 603 oud-leerlingen en -leerkrachten maakten van de gelegenheid gebruik om herinneringen op te halen in de gebouwen van hun Saint-Zezef. Opvallend, de grootschalige reünie startte met een Facebookgroep. Volgens de bezoekers was vooral de “familiesfeer” in de school iets unieks.

Renovatiewerken Guldensporencollege Plein afgerond

305 leerlingen zitten sinds maandag 3 september opnieuw op de schoolbanken van ‘t Fort, het vernieuwde Guldensporencollege Plein. Na twee jaar renovatiewerken aan de historische gebouwen op ‘t Plein gaat het over hoogste leerlingenaantal van de jongste tien jaar voor de school. Hoewel het gebouw nog niet helemaal klaar is, hebben de leerkrachten en de leerlingen er toch al hun intrek genomen.

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.