DIY: De leukste ideetjes voor Moederdag

07/05/2020

Zondag is het Moederdag! En dan is het toch altijd moeilijk om opnieuw een leuk cadeau te bedenken om je mama tevreden te stellen. Gelukkig hebben wij nagedacht over mogelijke geschenken die je zélf last-minute kan maken om ervoor te zorgen dat ze zondag een topdag beleeft.

Persoonlijk bedrukte Moederdag-puzzel

Persoonlijker dan dit wordt het bijna niet. Op internet vind je veel websites waar je mee aan de slag kan gaan. Je moet enkel de foto(‘s) uploaden die je wilt gebruiken als puzzel en wachten tot ze het pakje bij je thuis komen leveren. Maar je kan ook zelf thuis DIY’en, ideaal voor wie te laat aan een cadeautje dacht.  Maak een collage met foto’s van je gezin. Dat kan bijvoorbeeld makkelijk in Canva. Je vindt er zelfs voorgemaakte sjablonen waar je enkel je foto’s moet uploaden. Print je collage af en plak de print op dun karton. Teken op de achterkant in potlood een puzzelpatroon en knip het karton in stukken. Wedden dat je mama vertederd is door het lief gebaar?

Chocotelegram

Wat is er in deze periode lekkerder dan een groot stuk chocolade? De zoetebekken onder ons zitten al te watertanden terwijl ze dit aan het lezen zijn. Een persoonlijke boodschap in chocoladeletters of -afbeeldingen is dan nog eens dubbel zo leuk. Geen tijd meer om een chocotelegram te bestellen? Geen paniek! Je kan toch een persoonlijke chocoladeboodschap overbrengen. Maak je favoriete brownie, chocoladetaart of –cake. Je kan zelf het recept kiezen, maar belangrijk is dat je gebak donker is. Op een karton of stevig papier schrijf je in drukletters je boodschap. Zorg dat de letters groot genoeg zijn, maar dat je het papier wel volledig op je gebak kan leggen. Knip de letters uit het papier en zorg dat hierbij het papier intact blijft! Leg het papier op het afgekoelde gebak en bestrooi het met poedersuiker. Haal voorzichtig het papier weg, en ontdek de boodschap die nu in suiker op je gebak geschreven staat!

Een zelfgemaakt filmpje 

Wat ook altijd leuk is, is het opnemen van een videoboodschap waarin je je mama een gelukkige Moederdag toewenst. Met wat creativiteit en originaliteit kan je hier heel wat bereiken. Als je ondertussen al alleen woont is zo’n video in deze coronatijden extra leuk om te maken. Met je smartphone kan je een videoboodschap opnemen en vervolgens zijn er heel wat apps om de boodschap mee te bewerken! Met InShot of Quik kan je snel en makkelijk je video opleuken. Heb je nog videos of foto’s van vroeger, dan kan je ze met die apps makkelijk aan je video toevoegen. Een leuk muziekje eronder en hier en daar een leuk effectje of grappige filter, et voilà: een aandenken om niet snel te vergeten. De video op Facebook plaatsen en je mama erin taggen levert je waarschijnlijk nog extra punten op!

Gepersonaliseerde mok

Een mok laten bedrukken met een foto van jullie gezin is een echte klassieker tussen de moederdagcadeaus. Te laat om nog iets online te bestellen? Ga zelf aan de slag!  Alles wat je hiervoor nodig hebt, is een porseleinstift, een saaie mok en een gezonde portie creativiteit. In handschrift of door het overtekenen van een afbeeldingen kun je je mok persoonlijk versieren en zeg nu zelf, wat is er origineler dan dat? Bovendien is het een cadeautje dat ze het hele jaar daar kan blijven gebruiken!

 

Zo, hopelijk heb je nu voldoende inspiratie om ervoor te kunnen zorgen dat Moederdag en leuke dag zal zijn voor mama, moeder of ma! 

Lees ook:

Jitse Lapeire

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.