Dranouter: Laïs, Cappelle & Callot en beloftes voor een festivalzomer

03/02/2021

Hoewel de maatregelen voor de festivalzomer pas in maart worden vastgelegd door de overheid en het overlegcomité, komt Dranoeter vzw vandaag wel al met leuk nieuws en een mooie belofte. Als de maatregelen het toelaten organiseren ze tijdens de lente hun Dranouter Kerksessies in de kerk van het dorp. Laïs en het duo Wannes Cappelle en Nicolas Callot zouden alvast aanwezig tekenen.

Hoe de zomer  eruit ziet en of er een echt Festival Dranouter komt, weet niemand voorlopig. De organisatie van het festival belooft wel dat er iets gedaan wordt deze zomer. Om zich daarop voor te bereiden, werken ze nu verschillende scénario’s uit zodat ze in maart snel kunnen werken. Drannie-fans kunnen dus maar best het eerste weekend van augustus vrijhouden.

Kerksessies in april en mei

Ondertussen worden wel kleine optredens georganiseerd, zo vertelt de organisatie: “Omdat we niet willen wachten tot de zomer gaan we alvast op een kleinschalige manier enkele kwalitatieve concerten aanbieden. Zo komen we dus tot de Kerksessies, een beperkte reeks coronaproof concerten in de gezellige Kerk van Dranouter.”

Op 25 april staat Laïs gepland die muziek van verschillende kleinkunst-artiesten zal brengen. Ze brengen onder andere muziek van Boudewijn De Groot, Herman Van Veen, Wannes Van de Velde en Willem Vermandere, maar ook recentere muziek zoals die van Eefje De Visser.

Op 23 mei is het aan Wannes Cappelle & Nicolas Callot. Zij brengen het project ‘Schubert in het West-Vlaams’. Beide muzikanten delen een grote liefde voor componist Franz Schubert. Voor dit project vertaalde Cappelle enkele Schubert-liederen naar het West-Vlaams.

De ticketverkoop start vanaf er concrete richtlijnen vanuit de overheid zijn. Per Kerksessie zullen er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar zijn. Mocht een Dranouter Kerksessie dan toch niet kunnen plaatsvinden, dan zullen tickethouders automatisch hun geld terugkrijgen. Hou dus zeker de website en socials van het festival in de gaten. Wordt zeker vervolgd!

Emilie De Clerck

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.