Drie dagen non-stop Radio Sinksen

26/04/2021

Dit jaar worden de Sinksenfeesten opnieuw een uniek gebeuren. Verschillende kleinere evenementen staan op het programma: doe mee aan de veiligste picknick of de heiligste speeddate, vind verborgen parels tijdens de vitrine rommelmarkt, bouw je eigen paradijselijke stek, maar vooral: luister non-stop naar Radio Sinksen!

Medialab Quindo gaat van zaterdag 22 mei tot en met maandag 24 mei opnieuw Radio Sinksen maken. Kortrijkzanen, organisaties en verenigingen kapen de radiofrequentie 92.2FM. livesessies van dj’s, programma’s van journalisten in opleiding en een volledige sinksenshow plus een slotshow met de interessantste verhalen en de beste muziek. Dat is wat Radio Sinksen allemaal zal voortbrengen.

Onder voorbehoud van groen licht door het overlegcomité op 8 mei zullen er doorheen de stad verschillende miniconcerten plaatsvinden. Een maximum van vijftig personen zullen dan kunnen genieten van meer dan 40 artiesten en bands die het beste van zichzelf komen geven op enkele iconische plaatsen in Kortrijk.

        Verder staan op het programma:

De veiligste picknick

Overal in Kortrijk zullen er gezellige plekjes zijn om te gaan picknicken met je bubbel. Je kan je eigen picknick meebrengen of een mand bestellen bij de lokale horeca. Je moet wel een tijdslot reserveren en dan krijg je op het allerlaatste moment te horen waar je kunt gaan genieten.

De Sinksen speeddate

Moeite om aan een lief te raken tijdens de lockdown? Sinksen biedt je een oplossing. Tijdens de Sinksen Speeddates ga jij in een verrassende, paradijselijke garden of eden, op zoek naar de m/v/x waar je hartje sneller van gaat slaan. De matchmakers gaan via een vooraf ingevulde vragenlijst naar jouw match made in heaven.

Vitrine rommelmarkt

Al de spullen waar je zelf bent op uitgekeken of waar je geen nut meer aan hebt, kun je verkopen op de vitrine rommelmarkt. Plaats tijdens het Sinksenweekend het voorwerp dat je wil verkopen voor je raam / op je brievenbus / op je balkon/ op de stoep,… en misschien spot je buur dat ene item dat hij altijd al wou tussen je brocante. Bieden kan door eenvoudigweg een briefje met je bod en contactgegevens in de brievenbus van de verkoper te droppen.

Kortrijk  Loopt

Dit jaar staat er opnieuw Kortrijk Loopt op het programma, al is het concept wel iets aangepast. Het bewegwijzerde parcours (5 of 11km) volgt de Leie met start en aankomst aan het Nelson Mandelaplein. Je moet je wel vooraf registreren in een tijdslot en dan geef je het beste van jezelf.

Sport in the box

Geïnspireerd op het populaire tv-programma Container Cup geef je in 20 minuten het beste van je sportieve zelf en ontdek je zo waar jouw limieten liggen. Je vindt de boxen op verschillende plekken in de stad. Om deel te nemen dien je te reserveren en dan ga je de uitdaging aan met je familie én enkele bekende Kortrijkzanen.

De ludieke Sinksenquiz

Vorig jaar won Kortrijk Centrum de strijd om de slimste deelgemeente. Deze keer gaat Sinksen op zoek naar De Slimste Bubbel. Het hele weekend lang krijgen deelnemende bubbels op bepaalde tijdstippen een mix van vragen en opdrachten voorgeschoteld. Inschrijven kan hier.

Voor meer info en alle programmatie kan je terecht op Sinksen.be.

Kevin Storme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.