DURF2030 helpt Kortrijkzanen met realiseren van 2030 projecten

08/12/2020

Ben jij iemand die het aandurft naar buiten te komen met je eigen ideeën? DURF2030 is naar jou op zoek! Het platform wilt de komende tien jaar 2.030 projecten realiseren die maatschappelijke uitdagingen aanpakken. Iedereen kan meedoen, zolang je idee iets teruggeeft aan je buurt of de stad en een creatieve of kunstzinnige inslag heeft.

Kortrijk en DURF2030 zijn op zoek naar projecten van inwoners uit Kortrijk of de bredere regioIedereen mag een voorstel op tafel leggen, zowel organisaties als individuele inwoners. Met je project moet je iets teruggeven aan je straat, buurt of stad en je moet kunst en creativiteit gebruiken om een maatschappelijke uitdaging aan te pakken.

Momenteel zijn al een hele reeks organisaties betrokken bij DURF2030: Ajko, Designregio Kortrijk, Howest, Kunstencentrum BUDA, NEXT Festival, Quindo, Schouwburg Kortrijk, Stad Kortrijk, Streekfonds WestVlaanderen, Vives en Vormingplus. Wie interesse heeft, is zeer welkom!

Zoeme? Een eerste project!

Toch nog wat abstract allemaal? Een eerste idee wordt al uitgevoerd. Lieselotte Lapere ging voor de lancering aankloppen bij de stad. Haar idee was om een project op poten te zetten waarbij mensen elkaar terug offline leren kennen, omdat spontane ontmoetingen alsmaar geringer worden. Ze ging met DURF2030 aan de slag en ontwikkelde de toolkit ‘Zoeme?’. Hiermee kunnen inwoners aantonen met een soort raamposter waar ze naar op zoek zijn: liefde, vriendschap of een leuk gesprek.

DURF2030 zal alle projecten thematisch bundelen en lanceert elk jaar een drietal thema’s. Het eerste thema past al volledig bij het idee van Lieselotte: eenzaamheid. Past je idee hier niet meteen bij? Dat geeft niet, deel je idee toch gerust met DURF2030 via de site www.durf2030.eu, of passeer van zodra het weer mag in Café BK6. Broelkaai 6 is namelijk de uitvalbasis van DURF2030.

Lees ook:

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.