DURF2030-project Art in Exile opent in BK6

07/05/2021

De coronalockdowns hebben in velen van ons de creativiteit aangewakkerd. Via sociale media passeerden heel wat originele tekeningen, mooie foto’s en ontroerende gedichten. Terwijl de wereld vertraagde, wisselden ze elkaar af in een digitaal sneltempo. Art in Exile toont de werken van twee groepen in het bijzonder. Iedereen ondervond op zijn of haar manier de beperkingen van de covidepidemie, maar twee groepen in het bijzonder kregen het extra zwaar te verduren: de jonge studenten en de mensen in een (psychische) herstelsituatie.

Het project Art in Exile wil hen een hart onder de riem steken. Studenten zijn meer dan ooit aangewezen op online contacten. Mensen in herstel komen vaak noodgedwongen samen in een creatieve therapeutische situatie. Nu blijkt net die creativiteit verbindend te werken. Talenten aanboren, blijkt hun opmerkelijke manier om de ronduit moeilijke tijden door te komen.

Art in Exile brengt de werken van de studenten en de mensen in een herstelsituatie samen in deze tentoonstelling. In een eenvoudige installatie worden vier sferen gecreëerd die ontstaan zijn vanuit de inhoud van de werken: het alleen zijn, de huiselijkheid, een open ruimte en het café of de sociale ontmoeting die we missen. Bij elk werk krijg je via een QR-code uitleg over wat het werk betekent voor de maker.

De expo is niet super groot, maar het is zeker wel de moeite waard om te gaan bekijken. De ingang is gratis, maar je moet wel reserveren. Als je geluk hebt is er niet veel volk en mag je zo binnen of kan je ter plekke reserveren om even later binnen te gaan. Je mag met maximum tien personen samen binnen, maar als je moet wachten kan je een terrasje doen aan de verlaagde Leieboorden. De expo is er nog tot 22 mei en verhuist daarna naar Kazematten in Ieper.

tot 

  • Dinsdag van 10:00 tot 17:00
  • Woensdag van 10:00 tot 17:00
  • Vrijdag van 10:00 tot 17:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 17:00

Oprichtster Iris Turck vertelt hier hoe het idee is ontstaan en over haar eigen bijdrage.

Quindo · Interview – Art In Exile Iris Turck

Kevin Storme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.