DVDJB: Jonas Geirnaert vertelt over zijn Chirocarrière

29/10/2020

We kennen hem als één van de Neveneffecten, van Willy’s en Marjetten, Kabouter Wesley en Basta, maar wist je dat Jonas Geirnaert ook in een jeugdbeweging heeft gezeten? Quindo kon hem daarover interviewen tijdens de speciale radio-uitzending op Dag van de Jeugdbeweging.

Van zijn 7 tot 15 jaar was Jonas op zondag te vinden in de Chiro van Sint-Kruis-Winkel, maar niet elke week, zo vertelt hij ons: “Ik vond de Chiro wel heel leuk, maar ik was ook een introvert kind. Ik was verlegen en speelde even graag alleen. Het waren mij ouders die mij wat pushten om naar de Chiro te gaan.” In het begin was dat even wennen, maar achteraf was hij daar vooral heel blij om: “Als introvert was ik niet heel goed in functioneren in grote groepen. Dat leer je wel in een jeugdbeweging”, klinkt het.

Zijn zotste herinnering was het kamp waar hij met de leiding in een complot zat en zonder het weten van de andere leden ontvoerd zou worden. “Belangrijk detail, dit verhaal speelt zich af voor het Dutroux-tijdperk”, begint hij zijn herinnering. “De leiding wilde op kamp een nachtspel doen. Ik zou ontvoerd worden ‘s avonds op terugweg van een spel in het bos. Een zwarte Volkswagen golf zou stoppen en mij meegrijpen.” Benieuwd naar de rest van het verhaal? Het volledige interview met daarin deze anekdote kan je beluisteren hieronder.

Quindo · #DVDJB – Interview Jonas Geirnaert (23 Oktober 2020)door Siebelijn en Bo

Lees ook:

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.